Spänt väntar barnen på Galaxens och Berlockens förskolor på att få gå iväg på paraden på torsdagsförmiddagen. Dagarna innan har de skapat skyltar och pysslat med flaggor och ballonger, allt för att fira Förskolans dag – en dag som firas den tredje torsdagen i maj varje år för att synliggöra förskolan och dess verksamhet.

– Det är roligt!, säger Noelia som går på Galaxens förskola.

På sin väg runt centrumet passerar barn och pedagoger i paraden bland annat Träffpunkten i Vilbergen.

Artikelbild

| Barnen på Galaxens förskola hade bland annat skapat den här fina skylten.

– Åh så fina de är, säger en dam som gått ut för att titta på dem.

Väl framme i centrumet väntar många på dem, redo att föreviga dagen med mobiler och kameror.

– Det är jättemysigt, speciellt när det är så här fint väder och härligt!, säger Gunilla Johnsson vars barnbarn går med i paraden.

Jeanette Stenman har jobbat i 37 år på Berlocken och har gått med i paraden flera gånger. Den här gången är hon dock "bara" där som åskådare.

Artikelbild

| Inne i centrumet skapade barnen i olika färger.

– Jag är pensionär sedan ett år tillbaka ungefär. Mitt barnbarn är med i paraden, säger hon.

Inne i centrumet väntar olika stationer för barnen. Här skapas teckningar i olika färger, "Vilbergens största konstverk", som kommer att ställas ut på biblioteket i Vilbergen.

Artikelbild

| Barnen målade bland annat blommor.

– Vi vill ha ett samarbete med närområdet och flera är med och hjälper till med frukt och fika. Biblioteket har lånat ut bord och där kommer man även kunna titta på konstverket sen, berättar Annika Höglund, förskollärare på Galaxen som tagit initiativ till dagen tillsammans med kollegan Elin Ödmark.

– Vi är stolta över vår verksamhet och vill gärna visa upp den!, säger hon.