Norrköping har gått från 189:e plats till 160:e och det är företagare som slumpvis frågats ut om exempelvis kommunens service till företag, tillämpning av lagar och regler, attityder till företagande hos kommunpolitiker och tjänstemän och snabb ärendehantering.

– Vi har verkligen tagit tag i det här och exempelvis anställt en person som bara fokuserar på företagen, vi satte upp ett kaxigt mål att vara topp 20 år 2020 och vi har kommit en bit på väg, sa Anne Revland då.

Det Norrköpings kommun säger sig framför allt blivit bättre på är service till företag och tillämpning av lagar och regler.

Men det finns de som är av en annan åsikt. En av dem är Fredrik Lundberg, First Camp, som under flera år velat expandera sin verksamhet och dessutom satsa på nya etableringar.

– Lite märkligt är det, säger han.

För samtidigt som näringslivet ska prioriteras enligt bland andra Reidar Svedahl, cirkulerar en rejäl skopa grus i det kommunala maskineriet. Som Folkbladet berättade i förra veckan har ärendet kring First Camps planer på campingen i Kolmården slarvats bort. Efter att en tjänsteman gått i pension fanns inte längre någon som handlade ärendet.

Nu har Fredrik Lundberg själv kontaktat kommunen på nytt och efter samtal med Reidar Svedahl försöker man få till ett möte.

– Jag hoppas vi får till ett möte där åtminstone delar av kommunstyrelsen kan vara med inom en snar framtid.

Lundberg och Svedahl har haft kontakt tidigare i ett annat ärende och det var så frågan om campingens expansionsplaner i Kolmården hamnade på Reidars bord.

First Camp har tidigare varit mycket intresserade av att etablera sig på Esterön.

– Vi ville driva en camping och en stugby på ön, men intresset från kommunen var väldigt svalt och när vi kom ut till ön blev vi väldigt fientligt bemötta. Nu står allt bara och förfaller trots att det inte skulle kosta kommunen något utan vi skulle finansiera allt själva och tanken var att allmänheten skulle ha fortsatt tillträde till Esterön fullt ut,säger Fredrik Lundberg.

First Camp har också varit intresserade av att överta campingen på Himmelstalund, men ansåg att villkoren där var för dåliga. Nu letar man alternativa områden att expandera på.

– Kommer vi inte loss i Norrköpings kommun så hittar vi någon annanstans, säger Fredrik Lundberg.

Det finns dock fortfarande förhoppningar om en snar lösning i Kolmården.

– Skulle vi få startbesked nästa vecka så kör vi dit med grävskopor på en gång, vi öppnar ju för säsongen i maj 2016. Dröjer det för länge med ett besked hinner det gå ett år till och då kan det vara för sent.