- Mycket bra initiativ av kommunen, säger egna företagaren Christoffer Sjögren.

 

Vid träffen utsågs dessutom Crazy Pictures till Årets unga företagare i Norrköping.

Artikelbild

| Unga Norrköpingsföretagare på väg mot framtiden: från vänster Viktor Danell, Albin Pettersson, Rasmus Råsmark, Olle Tholén och Hannes Krantz från företaget Crazy Pictures.Foto: Janne Forsby

Varför då detta nyvaknade intresse för stans unga företagare?

 

- Vi vill visa en annan bild av Norrköpings yngre befolkning, än den sedvanliga med hög ungdomsarbetslöshet, utanförskap och dålig framtidstro, säger Anne Revland.

 

Skapar arbeten

 

- För vi har många unga som startat företag och då vill vi nu lyfta fram lite extra. De är ju vår framtid inom företagandet i Norrköping och dessutom skapar många av dem fler arbetstillfällen.

 

- Så från och med nu ska vi försöka öka kontakterna med våra yngre företagare, det vill säga personer som vågar gå sin egen väg och samtidigt säkert inspirera andra.

 

- Vi behöver lära känna varandra och från kommunens sida behöver vi förstå hur yngre entreprenörer resonerar och försöka anpassa vår kommunala "verktygslåda" efter dessa ungdomars behov och samtidigt visa vad vi och andra myndigheter kan hjälpa till med.

 

Har kvällen något annat syfte?

 

- Ja, att vi samtidigt hjälper till att öka kontakten mellan de här unga företagen. Säkert, säger Anne Revland, kommer det att bytas en del visitkort och bokas ett antal möten innan kvällen är slut. Det är i alla fall min förhoppning.

 

Årlig event

 

Är det här en engångsgrej?

 

- Nej, det hoppas jag verkligen inte, säger Anne Revland. Det här tror jag är startskottet på ett årligt event för alla våra unga företagare i Norrköping.

 

Bland de unga företagare som var med på träffen igår, fanns Christoffer Sjögren, som äger HS Group med företagen Städarna och tre e-handelsbutiker:

 

- Ett jättebra initiativ och extra roligt att det är kommunen som står bakom det hela, säger han. Det känns jättebra att vi får en egen gemensam mötesplats för oss yngre och nya företagare i Norrköping. Det känns helt unikt och mycket positivt, att få möjlighet att utbyta erfarenheter och få nya kontakter.

 

Och egna företagaren Alida Andersson som har företaget Alida Form, håller med:

 

- Det ska bli spännande att få möta andra ungdomar i samma situation som oss och sen får vi se vart det leder.

 

Årets unga företagare

 

Även Olle Tholén från produktionsbolaget Crazy Pictures var positiv till eventet där företaget dessutom blev utsedda till Årets unga företagare.

 

- Vi har mycket jobb och uppdrag i Stockholm och därför känns det spännande att få träffa andra unga företagare här i Norrköping, eftersom vi har vårt bolag här i stan.

 

Stefan Peterson, ordförande i Företagaren, förklarade varför Crazy Pictures AB valdes till Årets unga företagare:

 

- Det är fem unga killar mellan 21 och 25 år, som utvecklat företaget bra och lyckats sälja sin produktion till de stora TV-aktörerna, som Sveriges Television. De faller in i våra kriterier på ett ungt framåt företag och nu blev de det första unga företaget som får det här priset.

 

Arrangemanget igår kväll var ett samarbete mellan kommunens näringslivskontor, Svenskt Näringsliv och Företagarna.