I samband med att allt fler använder sig av digitala tjänster och samhället blir allt mer beroende av digitala arbetsverktyg har Norrköpings kommun beslutat att utöka sin IT-organisation.

Ett digitaliseringskontor ska införas, där IT-enheten kommer att ingå.

Beslutet om den nya digitaliseringsdirektören skulle formellt ha tagits i kommunstyrelsen i måndags, men sköts upp då ärendet inte hunnit beredas färdigt till dess.

Men att det blir John Prpic råder det inget tvivel om.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli den första digitaliseringsdirektören i Norrköpings kommun. Det känns både utvecklande och spännande att som infödd Norrköpingsbo nu få tillfället att verka på hemmaplan i en kommun där både tillväxt och utveckling går på högvarv, säger John Prpic.

–  I min roll hoppas jag kunna tillföra nya möjligheter, nytta och värde med IT och digitalisering.

John Prpic har under de senaste 20 åren byggt upp flera kompletta IT-organisationer, inom branscher som biokemi och life science, både internationellt och nationellt. Nu senast kommer han från Mjölby kommun där han verkat som CIO/strategisk IT-chef.

– Sverige är ett av världens mest digitaliserade länder och Johns uppdrag blir att gå i spetsen för Norrköpings kommuns digitaliseringsresa, säger kommundirektör Martin Andreae.

Den nya tjänsten ska tillträdas den 1 februari 2018.