På tisdagskvällen anmäldes ett villainbrott i Lindö där smycken och klockor ska ha stulits –  det är för övrigt ett av flera som skett i Lindö den senaste tiden. På onsdagen vid 10:23 mottog polisen så ett samtal om ytterligare ett villainbrott, denna gång i Kneippen, där någon brutit upp en dörr och ett fönster medan villan stod tom.

Vi har nu gått in i årstid när denna typ av brott brukar öka så sakteliga.

– Ja, det brukar smyga sig på nu när det blir mörkt tidigare om kvällarna, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

– Nu har vi haft några villainbrott på kort tid och det är ju mycket möjligt att de hänger ihop men det är inget vi kunnat fastställa ännu.

Den polispatrull som åkte till Kneippen har genomfört en undersökning och tagit uppgifter för en anmälan om grov stöld genom inbrott, det är dock ännu oklart vad som stulits.

– Tekniker kommer att åka ut till Kneippen senare idag för en teknisk undersökning, berättar Björn Öberg.

Han ger några tips om förebyggande åtgärder villaägare kan göra.

– Reser man bort gäller det att det inte ser obebott ut, gärna timers för lampor, tömma brevlådor och sådant. Sedan är det ju bra om man kan prata ihop sig med grannar och ha uppsikt över varandras hus, säger Björn Öberg.

–  Sedan är det bra att tänka på vad man skriver på sociala medier om man ska resa bort. Det har ju varnats för det i ett antal år men många av oss tänker fortfarande inte på risken att det kan snappas upp av fel personer.