Föreningen Motorgården Norrköping har en över 60-årig historia: den bildades 1958 av motorburen ungdom i Norrköping och lever i högsta välmåga fortfarande – idag är man cirka 40 medlemmar. Nu har det blivit dags för deras årliga utställning och cruising: vid middagstid på lördagen (24 augusti) samlas man först på Himmelstalundsfältet för att senare cruisa längs med Kungsgatan – i båda fallen är det gratis för besökarna.

– Mellan 12 och 18 kommer vi att ha bilutställning på Himmelstalundsfältet och det blir också aktiviteter för barn och annat, berättar Mikael Karlsson, ledamot i cruisinggruppen i Motorgården som tillägger att det är 14:e året som man arrangerar det här.

Senare är det dags för bilägarna att starta sina klenoder för en cruising längs Kungsgatan.

Artikelbild

| Många intresserade brukar fylla Kungsgatan för att se de välskötta fordonen glida förbi.

– Det kan ju vara bra för Norrköpingsborna att vet att Kungsgatan stängs av mellan 18 och 22 så då bör man ta en annan väg, informerar Mikael Karlsson som tillägger att det kan vara bortåt 700 bilar som åker om vädret blir bra vilket det ser ut att bli.

– Vi har faktiskt aldrig avbrutit på grund av dåligt väder.

Enligt Mikael Karlsson brukar ganska så många söka sig till Kungsgatan för att titta på de olika ekipagen.

– Hela Kungsgatan brukar vara full så det är lite av en folkfest. Sedan gäller ju att trafiken flyter på: vi har ett väldigt bra samarbete med polisen, Norrköpings kommun och räddningstjänsten så en eloge till dom, säger Mikael Karlsson som ser fram emot en välbesökt lördag.