– Vi har precis invigt vår nya bangolfanläggning här på Fiskebyvägen och ville passa på att göra lite PR för banan hos sportlovslediga ungdomar, säger Michael Strand som driver anläggningen.

Och det var en hel del ungdomar, bland annat från Borgsmo fritidsgård och Jurslaskolan, som tog chansen till gratis bangolfspel, på den här nya anläggningen.

– Sedan hoppas vi förstås att de tycker det är kul att spela och kommer tillbaka framöver, tillägger Michael Strand.

Hallen är ny, men inte spelbanorna?

– Nej, själva spelbanorna är inte nya, utan kommer från Vilbergen, där de låg nära bowlinghallen och de är cirka 50 år och ganska slitna, säger Michael Strand.

– Men vi har börjat reparera dem och gör i ordning dem, en efter en, så de kommer att bli riktigt fina igen.

– Men slutgiltigt kommer vi att iordningsställa anläggningen efter flytten till hösten.

Flytten? Men ni har ju nyss flyttat in i den här hallen?

– Ja, men nu är det bestämt att Norrköpings gymnastikföreningar ska in i just den här hallen till hösten och då får vi flytta bangolfen cirka 50 meter bort till en annan hall.

Hur känns det?

– Det är helt ok, men nu kommer vi att driva bangolfanläggningen lite temporärt, i väntan på flytten i höst, då jag tänker komplettera anläggningen med lite blomarrangemang och annat.

– Det viktiga just nu är bara att den ändå finns på plats här och är spelbar. Men de kommer att bli mycket fräschare och finare till hösten.

På plats fanns också Haga Bangolfklubbs Christer Timvik och Mari Aldrev:

– Vi hoppas fvia den här inneanläggningen få fler ungdomar till sporten och till vår utomhusanläggning i Lindö i sommar, sa Mari Aldrev innan hon fortsatte att ta emot fler ungdomar.