Mamma Zekiye, pappa Aziz och yngsta sonen Michel – 65, 59 och 26 år gamla – dog alla tre i samband med den kraftiga frontalkrocken på riksväg 52 i Södermanland.

OIyckan skedde vid 14.30-tiden på lördagen mellan två personbilar på riksväg 52, mellan Viala och Vingåker.

– Vi tror att en av bilarna fick sladd och har kommit över på mötande vägbana, säger länsvakthavande polisbefäl Göran Risberg till TT.

– Det har varit fruktansvärt halt och vi har flera olyckor inrapporterade.

I den sladdande bilen, en Volvo av äldre modell, färdades tre medlemmar ur familjen Altunkaynak. De var på väg tillbaka till Norrköping efter att ha firat nyår hos släktingar i Örebro. Zekiye, 65, och Michel, 26, omkom på plats. Pappa Aziz, 59, som körde bilen avled på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Sent i lördags kväll la också en av Norrköpings fotbollsklubbar, Assyriska IF, där Michel varit aktiv, ut sina kondoleanser på hemsidan.

”Vila i frid vår broder! Våra tankar går till alla anhöriga i sorgen”, skriver klubben bland annat där.

Michel Altunkaynak var en mycket populär person, och trots att han det senaste året inte spelat så mycket på grund av en svår knäskada, fanns han med och stöttade lagkamraterna.

– Han har betytt mycket för många. Han uppmuntrade och hjälpte till och var enormt omtyckt. Han hade fått ordning på livet, med jobb och var lyckligt kär. Nu ville han också bli en förebild för unga genom att hjälpa ungdomar, han hade tänkt att börja plugga igen, säger en vän till familjen, Charbel Gabro, till Folkbladet.

I går hölls också en minnesstund i Brånnestad för att hedra de avlidna. Tusentals människor, släkt, vänner och andra som ville visa sina sympatier för de anhöriga kom dit. Tal av församlingens präster hölls på tre olika språk, syrianska, arabiska och kurdiska. Känslan i samlingslokalen var att alla deltagare hade drabbats på något sätt.

– Vi sörjer kollektivt, i döden blir vi alla små. Det känns inte som om jag har förstått vad som hänt men det är en stor tragedi, säger Charbel Gabro.

De närmast sörjande är Zekiyes och Azizs övriga fyra barn, tre systrar och en bror.

De två personerna i den påkörda bilen klarade sig undan med lindriga skador, enligt polisen. Men var mycket chockade när ambulans och räddningstjänst kom till platsen.