Tanken med träffpunkterna är att ge seniorer möjlighet till en aktiv fritid och se till så de får lite sällskap.

Det är många äldre som kanske inte kommer ut annars och som känner sig ensamma.

Träffpunkterna finns där för att råda bot på det och erbjuder en rad olika aktiviteter.

Artikelbild

| Vill locka fler. Robin Bodin, enhetschef, hoppas att onsdagens initiativ ska få fler att besöka träffpunkterna.

Det kan vara allt från dans till hantverk och musik.

– Vi har mycket aktiviteter. Träffpunkterna är lite olika profilerade också. Här på St. Persgatan så finns det tillgång till en bassäng som de har vattengymnastik i. Vi har en del IT-utbildningar och IT-stöd som varit väldigt uppskattat. Många arrangerar fester också. Det är mycket utifrån vad besökarna själva vill ha. Vi har ett uppdrag nu att arbeta mot att skapa delaktighet hos alla som besöker träffpunkterna. Det är utifrån deras behov och önskemål som vi styr upplägget kring aktiviteter och verksamhet, säger Robin.

Problemet är bara att många inte vet om att träffpunkterna finns.

– Tyvärr är det så. Det är nog många som kanske till och med gått förbi en träffpunkt och undrat vad det är för något men aldrig tagit steget in och frågat vad kan man göra här? Och är det här en plats för mig?

I ett försök att väcka intresse och få fler att besöka stadens olika träffpunkter hölls under onsdagen öppet hus på samtliga 13 ställen.

– Det är ett sätt för oss att visa upp våra verksamheter och vad vi jobbar med. Vad man kan förvänta sig att stöta på när man besöker en träffpunkt och vilka aktiviteter vi har och lite så.  Vi hoppas självklart att det kommer in nya besökare och att fler får upp ögonen för utbudet vi har på träffpunkterna och att det är en miljö där man kan vistas om man vill sysselsätta sig som pensionär.

En av de som var på plats på träffpunkten på St. Persgatan 134 var Solveig Utter Pertmann. Hon har varit där några gånger tidigare och deltagit i en del aktiviteter och gillar konceptet med träffpunkter.

– Jag tycker att det är mycket bra. Det blir ju ofta så att äldre människor, de går inte ut utan stannar hemma, men har man en morot så blir det lättare.

Är du något du känner att man skulle kunna förbättra för att få fler delaktiga?

– När jag läser programmet här så inser jag ju det finns väldigt mycket att göra så det behöver inte förbättras utan det är nog bra som det är. Det svåra är bara att få ut människorna, säger Solveig.