Enligt SVT nyheter Öst förs just nu samtal med företaget Voi som vill etablera uthyrning av sina elsparkcyklar i både Norrköping och Linköping under hösten.

– Nu ska vi i kommunen prata och bestämma oss för var uppställningsplatserna ska ligga och var vi vill ha p-förbud och hastighetsbegränsning, säger Jakob Olingdal och Andreas Lundqvist som är trafikplanerare i Linköping respektive Norrköping till SVT Öst.

Så här säger Andreas Lundqvis till SVT:

– De vill börja med ett begränsat antal elsparkcyklar, hur många de tänkt sig har inte framgått, säger Andreas Lundqvist trafikplanerare i Norrköping.

Så sent som igår gick infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ut och sa att det behövs en reglering av elsparkcyklar för att skapa ordning och reda.

Antalet elsparkcyklar har vuxit kraftigt i svenska storstäder under sommaren. På flera håll, inte minst i Stockholm, har de orsakat framkomlighetsproblem när de legat på trottoarer. Det har även rapporterats om ett ökat antal olyckor med fordonen.

– Vi har sett en snabb expansion av elsparkcyklar och de ha skapat oreda, säger Tomas Eneroth till TT.

Han vill nu snabbt se en reglering på området, antingen via nationella riktlinjer, lagförslag eller förordningsändringar i kommunerna.