– Genom förvärvet kan vi erbjuda våra samarbetspartners inom detaljhandeln en gemensam leverantör av trädgårdsprodukter i Sverige, Norge och Danmark, säger Jeanette Tretten, delägare i Familjen A Invest samt vd för Econova.

– Det betyder i sin tur att vi kan ge cirka 20 miljoner människor odlingsglädje genom våra högkvalitativa trädgårdsprodukter.

Så köpet av det norska företaget, är ett sätt att stärka positionen på den norska trädgårdsmarknaden?

– Ja, för det är så att vi redan idag har en mindre försäljningsvolym i Norge, men med det här köpet, förstärker vi vår position på den norska trädgårdsmarknaden.

Innebär köpet några personalförändringar?

– Nej, inte som vi ser det idag. Econova har cirka 100 anställda och det norska företaget cirka 10 och så kommer det att fortsätta se ut, även att det här köpet genomförts.

Ulf Jaksland, vd och delägare i Grønn Industri, säger så här:

– Grønn Industri är väletablerade på den norska trädgårdsmarknaden. Genom den här affären kommer vi kunna erbjuda ett attraktivt och större sortiment till våra norska kunder. Exempelvis breddar vi vårt ekologiska sortiment och kommer att erbjuda produkter som Weibulls frö och torvfri jord säger Ulf Jaksland, vd och delägare i Grønn Industri.

Econova grundades 1959 och säljer trädgårdsprodukter på den svenska, danska och norska marknaden. Bolaget producerar och säljer trädgårdsprodukter, som jord, gödsel, frö och trädgårdstillbehör under varumärket Weibulls. Econova är även återförsäljare av flera internationella varumärken och omsätter cirka 500 miljoner kronor och har som sagt cirka 100 medarbetare.