Den misshandlade kvinnan var i Folkparken med en väninna och sin son, som hoppade på studsmattan men blev nerknuffad flera gånger. Vi ett tillfälle blev ett annat barn nerknuffat och barnets mamma gick fram till studsmattan och diskuterade med barnets mamma - den nu dömda kvinnan, vars son var den som knuffade.

Men den dömda kvinna tyckte att den andra kvinnan tittade på henne och gick fram till henne och frågade vad hon stirrade på. Hon skrek och var hotfull. När kvinnan reste sig från bänken för att säga till den andra kvinnan att lugna ner sig fick hon ett slag i ansiktet, vilket hon försvarade sig emot.

Hon försökte slita sig loss och fick ett tiotal slag mot kroppen och ansiktet och blev dragen i håret. Två män tog tag i henne, när hon blev fasthållen fick hon en spark i magen. Sedan vaknade hon till och låg på marken och hade fått ett astmaanfall. Under tiden som hon blev slagen skrek den dömda kvinnan att hon skulle döda henne.

Den dömda kvinnan menar att de andra mammorna provocerade henne genom at bland att kalla henne kossa och zigenare.

Tingsrätten bedömer den nu dömda kvinnans berättelse som överdriven och varken trovärdig eller tillförlitlig och de närstående som vittnade till hennes fördel ska ha ändrat sina berättelser från förhör till rättegång.

Kvinnan döms till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.