– Bland annat var det flera som hade med hundar, som fick vara med om ett prova-på-sim i vår hundbassäng, berättar chefsveterinären Rebecka Frey. Och det var faktiskt till och med en katt som fick en simtur i bassängen.

Är bassängen mest till för att rehabilitera sjuka djur?

– Ja, men den används även för friskvårdsinsatser, om man vill att ens hund ska förbättra sin kondition och det var jättepopulärt att låta sin hund ta en simtur under jubileumsdagen. Och vi har normalt många som kommer hit och tränar sin hund via friskvårdssim. Man kan till och med ta simkörkort för sin hund, för att bygga kondition och kanske för att de ska gå ner i vikt i vissa fall. Simning är ju framförallt en skonsam form av motion och mycket uppskattat av både ägarna och hundarna.

Är det mest hundar och katter ni behandlar?

– Vi brukar att säga att det är cirka 70 procent hundar och 30 procent katter vi behandlar. Men också en liten del exotiska djur, som ormar och reptiler.

Och ni firade jubileet med många olika aktiviteter?

– Det gjorde vi verkligen och det var allt från att man fick lyssna på föreläsningar om sommarens faror för våra husdjur till möjlighet att vaccinera sina djur. Dessutom hade vi en tipspromenad med priser och ponnyridning för de yngsta.

– Så det fanns mycket att välja på och uppleva och det gick även att få kloklippning och munkontroll av en av våra veterinärer under dagen.

– Sedan fanns det även en smakbar, där hundarna och katterna fick provsmaka olika godisar och det var, inte oväntat, ett riktigt populärt inslag, säger Rebecka Frey med ett leende. Så det känns som vi fick ett lyckat 30-årsfirande och, som sagt många besökare. Till och med några "stammisar" som varit här med sina djur sedan vi startade verksamheten för 30 år sedan.