Det var i slutet av förra veckan som Olle Felten beskrev hur partiet i Norrköping har ”konflikter av osannolika proportioner” på sin facebooksida. Här finns inslag av såväl lögner och förtal som utfrysning, kunde man läsa. Olle Felten själv vill inte kommentera det han skrivit, men enligt riksdagsmannen Markus Wiechel är bilden Olle Felten målar upp inte sann. Inte heller ordföranden Darko Mamkovic håller med om beskrivningen:

– Jag har svårt att infinna mig i den bilden. Vi är ju ett parti som växer och det kan ju vara så att någon känner sig utfryst när man sökt någon plats som någon annan sedan fått, säger han.

Läs mer:Konflikter inom SD Norrköping.

Fast först vill han egentligen inte över huvud taget kommentera ”interna angelägenheter” i media.

– Men nu har det ju spridits, inte bara i Folkbladet, utan till NT och radio med, säger han.

Och det är just det här med kommunikation, hur och vad som kommuniceras, som Darko Mamkovic nu kommer att titta vidare på.

– Vi har en tydlig kommunikationsplan och riktlinjer om hur förtroendevalda ska uppträda i offentligt rum. Det jag kan säga är att det han skrev inte var enligt kommunikationsplanen, säger Darko Mamkovic.

Tänker du vidta åtgärder?

– Det är något som någon annan får ta hand om, inte jag.

Vem ska göra det då?

– Min bedömning är att om någon har gjort några övertramp, så är det något för vår distriktsstyrelse att titta på. Vi har en väl fungerande organisation som exempelvis tar hand om när någon felaktigt kommunicerat via sociala medier.

Roger Ivargren stöder Olle Feltens beskrivning och menar att ”om man inte gör som Markus Wiechel och Clara Aranda säger så blir man utesluten”. Han menar att det ljugs och baktalas, att årsredovisningen som klubbades igenom i lördags strider mot bokföringslagen och att partistyrelsen är korrumperad.

– De som inte stöder Markus Wiechel blir bortkollrade. Då plockar man in nya medlemmar som inte vet någon historik och som inte vill bedriva politik, säger han.

Detta tillbakavisas av Darko Mamkovic:

– De som kommer till oss är väldigt engagerade. Alla kan inte få uppdrag. Då skulle vi behöva utöka riksdagen, säger han.

Åsikterna som kommer fram handlar inte om olika grupperingar inom partiet, utan om enskilda individer som blivit missnöjda över något, menar Darko Mamkovic. Att det finns någon ”situation” att reda ut, påstår han inte finns.

– Jag uppfattar inte att det är en så stor konflikt att vi måste ha ett stort möte och sitta och prata. Det finns ju missnöjda på grund av att man inte fått ett uppdrag, men tyvärr är det så att vuxna människor kan bete sig värre än barn, säger han.