Programmet i parken pågick i fyra timmar och stor som liten tycktes trivas i det för dagen något nedtonade solskenet. Stolsraderna framför scenen var välfyllda under hela dagen och trängseln var minst lika stor vid de bord med bänkar som ställts ut. Shanga Aziz från det framgångsrika "Locker room talks" i Finspång var inbjuden att hålla tal. Aziz är trots sin låga ålder (19 år) redan en van estradör och blandade skämt om sin kurdiska bakgrund med allvarsord om hoppet för en "ny manlighet" som inte styrs av "påhittade regler". Publiken var bra med på noterna och den unge talaren fick kraftiga applåder som tack.

En stor del av Olaiparken upptogs av fordon från Norrköpings veteranbilklubb NVBK. Folkbladet fick en pratstund med paret Kerstin och Alf Käcker som var i parken med sin Simca 1500 av 1964 års modell. De berättade att de tidigare åkt motorcykel.

– Åldern börjar ta ut sin rätt så vår son hittade den här Simcan åt oss som vi åker i nu i stället, berättade Kerstin. Det är Alf som kör bilen.

Artikelbild

| Shanga Aziz talade om en ny manlighet.

– För inte så länge sedan körde vi ner till Ronneby och en veteranbilsträff där, sa Alf som också berättade att Simca är franska för "svala".

Kören Team Ullis underhöll från scenen med ett knippe välkända, välsjungna och populära låtar. Kören övar i både Söderköping och Norrköping och framträder tämligen ofta på olika evenemang i trakten.

På plats fanns också kommunfullmäktiges ordförande, läraren och tidigare riksdagsledamoten Louise Malmström (S). I hennes uppdrag ingår bland mycket annat att leverera ett Nationaldagstal till Norrköpingsborna.

– Det här är sista gången för mig. Efter valet börjar jag ett spännande arbete på universitetet som innehåller bland annat undervisning på lärarutbildningen och forskning, berättade Louise Malmström för Folkbladet.

Artikelbild

| Kerstin och Alf Käcker vid sin Simca av 64 års modell.

I publikhavet fanns Eva Johansson och Jonny Franc som dansade med Hemgårdens folkdanslag.