Både Morgan Lundin och Emelie Jeppsson, som driver restaurangen Lingon & Dill i Skärblacka, har valts ut till att ingå i kocklaget som ska laga mat till de 1 300 Nobelgästerna i Blå hallen.

– Både jag och Emelie ska vara med i köket, säger Morgan Lundin.

– Det blir jättekul. Det känns riktigt roligt att bägge får vara med.

För Morgan Lundins del blir det nionde gången han är med. För hans sambo och kockkollega Emelie Jeppsson är det första gången.

– Jag anmälde hennes intresse utan att hon visste om det förra året när jag åkte därifrån, "min sambo vill gärna vara med också".

Under hösten kom samtalet om att de båda var välkomna.

– Då sa jag det till Emelie: "Du ska vara med och laga Nobelmat". "Va!"

– Hon blev jätteglad.

Krögarparet, som satt Skärblacka på kartan med sin restaurang, har båda erfarenheter från toppkrogar och har skördat framgångar i EM och SM i grill och bbq med sitt lag Lingon & Dill BBQ Team.

Laget har också blivit inbjudet till Texas igen för att försvara sitt VM-guld i dessertkategorin.

Nu är krögarparet på plats i Stockholm inför Nobelmiddagen på måndag.

Lingon & Dill kör i år precis som förra året fyra kvällar med ”Fem rätter inspirerade av Nobelfesten” istället för julbord. På menyn står olika rätter från tidigare Nobelmiddagar. Och ja, det är fullbokat.

De första kvällarna var den 30 november och 1 december. Förberedelsetiden? 50 timmar. Den 14 och 15 december är det dags igen.