Det var Reidar Svedahl, såväl L-politikern som privatpersonen då han bor i Lindö, och Lindöbon Christian Johnson som kallat till mötet i City Gross Arena. Detta efter att det blivit en diskussion i den tråd på facebook som samlar över 1 200 Lindöbor, om hur det ser ut i området kring hamnen och Slipen.

– Det är många som är där och grillar och badar och det är ju fantastiskt att platsen används av så många. Men jag börjar bli irriterad över hur skräpigt det är. Vi måste göra något, inledde Christian Johnson.

Ett 20-tal Lindöbor hade dykt upp för att få lufta sina åsikter. Många höll med Christian och förslag på en informationsskylt med regler om vad som gäller för området, flera bajamajor, eller en ”toalettvagn” som kopplas på det befintliga avloppsnätet och flera soptunnor med lock på samtliga, efterfrågades bland annat.

– Det räcker inte med de bajamajor som finns i dag. Folk bajsar i skogsdungen, sade en mötesdeltagare.

På plats fanns även Viktor Månsson, enhetschef för anläggningar och uthyrningar på kultur- och fritidskontoret. Han förklarade att de bajamajor som ställts ut inte är fulla – att det måste vara något annat som gör att människor uträttar sina behov i skogen i stället.

– Fasta toaletter och en vettig sopstation låter vettigt, däremot vore det oklokt att göra en sådan investering i dag då det ska byggas nytt i det området inom ett par år, sade han bland annat.

Även bilkörningen inne på badplatsområdet diskuterades som ett problem och förslag på att det ska finnas ett angivet område där besökare på Slipen får grilla kom upp; i stället för att det lämnas svarta brännmärken på gräsytorna lite här och var. Pirerna behöver det även läggas en hand på – här saknas bland annat belysning.

– Östra piren har förfallit totalt, där får man ju inte ens gå ut längre. Och piren mot Bidevindsvägen, som kommunen gjorde iordning för ett par år sedan, är i stort sett förstörd. Dessutom saknar jag polisiär närvaro – vi ser droghandel, prostitution och annat som bedrivs där, sade Christian Johnson och fortsatte:

– Jag vill ha en välskött hamn, för det är en riktig pärla!

Lindöbon Thomas Walden höll med:

– Det ska ställas samma krav på renlighet på Slipen som det görs på Drottninggatan!

Det är Lindö FF som ansvarar för städningen vid badplatsen. Lill Hjelm från föreningen förklarade hur det städas varje morgon, men att ansvaret bland annat inte innefattar skogsdungen där det hittats avföring från människor.

– Då kanske man ska se över avtalet och lägga till att det gäller även skogsdungen, sade Thomas Walden.

Mötesdeltagarna framförde ett förslag om ett återkopplingsmöte efter sommaren.