Det säger flera i föreningen Bosnien-Hercegovia styrelse till Folkbladet. De berättar att medlemmarna känt sig uthängda efter bombdådet på Lindåkersgatan den 14 november. Bara för att den kraftiga explosionen sprängdes utanför deras port så behöver det inte vara de som är måltavlan, menar de.

– Attacken kan ju lika gärna vara riktad mot någon annan i fastigheten, säger ordförande Nedzad Ljeskovica.

Den andra ideella föreningen, som hyrt in strippor drivs också av människor från Bosnien, har exakt samma adress.

Artikelbild

Aktiviteter. Föreningen har daglig verksamhet i lokalen på Lindåkersgatan."Som tur är var det inga barn i lokalen när bomben sprängdes", säger Nedzad Ljeskovica.

– De håller till på nedervåningen och vi på övervåningen, det skiljer bara ett par meter från våra ingångar men vi vet inget om dem, säger Nedzad Ljeskovica.

Föreningen Bosnien-Hercegovia har verksamhet här varje dag. På torsdagar har det varit folkdansgrupper för barn.

– Men efter bomben törs inte föräldrarna låta sina barn komma hit, säger Tahiba Mlivic, föreningens kontaktperson.

Samma sak var det när de skulle ha bosniskt nationaldagsfirande här med 150 personer från olika ställen i landet, helgen efter bombdådet

Artikelbild

Flyttar. Föreningen Bosnien-Hercegovia lämnar snart Lindåkersgatan.

– Vi har hyrt lokalen här i fem år och det har aldrig tidigare varit några problem i vår lokal.

Enligt NT har det skrivits tolv händelserapporter och sex polisanmälningar som kan kopplas till fastigheten under året.

Artikelbild

Renovering. Föreningen Bosnien-Hercegovias har själva beskostat stora delar av renoveringen i lokalen på Lindåkersgatan.

Beror oroligheterna på de, som bland annat hyr in strippor?

– Vi har aldrig haft några problem med dem, säger Nedzad Ljeskovica.

Folkbladet skrev i veckan om att polisen var på adressen två gången den gångna helgen. Det här ifrågasätts starkt av bosniska föreningens styrelsen.

– Vi hyrde ut lokalen till somalier som hade bröllopsfest. Och de dricker ingen alkohol och ingen av festdeltagarna känner till något bråk, säger Tahiba Mlivic, föreningens kontaktperson.

Enligt polisen åkte tre patruller till Lindåkersgatan klockan halvfem på lördagsmorgonen efter att flera personer larmat om att det var bråkigt på en bröllopsfest. Det uppgavs att flera personer var skadade. Trots att man inte hittade några skadade så gjordes det en

Läs mer: Bröllopsfesten spårade ur.

Men när polis och dessutom ambulans kom till platsen så fanns det inga skadade människor. Ingen ville prata med polisen eller göra någon anmälan men polisen gjorde ändå en så kallad tjänstepliktsanmälan.

Efter det här sa fastighetsägare Bruno Carinci till Folkbladet, att han upprörs över att bosniska föreningen hyr ut lokalen utan att fråga honom ”vilket de inte får utan min tillåtelse”.

– Det får vi visst det, kontrar Nedzad Ljeskovica och visar upp mejl där de informerat om att de ska hyra ut lokalen. Han har själv sagt att vi får hyra ut lokalen, så att vi har pengar att betala hyran med.

Vid årsskiftet flyttar föreningen härifrån till Sylvias gamla klubblokal på Linneégatan. De har fått nog.

– Vi kan inte vara kvar efter det här. Lokalen sade de upp redan i februari i år.