Den första stölden skedde i Vilbergen klockan 15:41 och den andra i korsningen Bråddgatan/Plankgatan klockan 15:58. Klockslagen gäller den tid som larmet kom till polisen och det finns en möjlighet att det rör sig om samma man som på dessa cirka 17 minuter förflyttat sig och hunnit välja ut ett nytt offer.

– I båda fallen så försvann den misstänkta gärningsmannen på cykel, men samtidigt så stämmer inte signalementen till hundra procent, säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisen.

Båda offren har beskrivit cyklisten som en kille, men polisen vill inte lämna ut något mer detaljerat signalement än så.

– Vi vill ju väldigt gärna ha in vittnesuppgifter och då är det inget bra att gå ut med ett signalement, då kanske inte folk ringer oss om det de sett inte stämmer med signalementet.

Det första offret, kvinnan i Vilbergen hade sin väska i en påse som låg i kundvagnen. När tjuven tog påsen gick den sönder och väskan ramlade ut. Därför fick han inte med sig något därifrån.

– Den här kvinnan chockades, men eftersom gärningsmannen inte fick med sig något så rubriceras det som försök till grov stöld.

Vid den andra stölden fick den cyklande tjuven med sig väskan, men den hittades slängd en bit från platsen.

– Även den här gången är det en kvinna i 70-årsåldern som blir utsatt, men där vet inte jag om det saknas något. Det utreds som grov stöld.

Polisen skickade flera patruller till båda brottsplatserna och de jagar fortfarande gärningsmannen.

– Vi har också förhört några som sett detta, men vi vill gärna komma i kontakt med fler, säger Monica Bergström.