Det var för cirka ett halvår sedan som tjänsten "McDelivery" drogs igång i Stockholmsområdet och nu sprids det konceptet till flera städer enligt ett pressmeddelande. McDonald's i Norrköping inleder ett samarbete med leveranstjänsten och matappen Wolt – en tjänst som levererar mat från restauranger hem till kunden.

– Det känns jätteroligt att vi nu kan erbjuda mat från McDonald’s till våra kunder. Det är ett av Sveriges mest välkända varumärken och en relevant samarbetspartner för Wolt. Tidigare lanseringar har varit framgångsrika och vi är övertygade om att även lanseringen i Norrköping kommer att bli en succé, säger Carl Zetterqvist, VD för Wolt Sverige i pressmeddelandet.

Det handlar om McDonald’s Filmstaden, McDonald’s Stockholmsrondellen och McDonald’s Hageby som alltså från och med onsdagen 13 februari kommer att kunna erbjuda konceptet McDelivery som innebär att kunden kommer att kunna beställa via matappen Wolt för att sedan få beställningen hemkörd.

– McDelivery ligger helt i linje med McDonald’s vision för framtidens restaurangupplevelse där erbjudandet anpassas efter gästernas ökade krav på tillgänglighet och flexibilitet. När våra gäster inte kan komma till oss, kommer vi till dem och levererar deras favoritmat. McDelivery är en stor succé runt om i Sverige och det är spännande att nu erbjuda tjänsten till våra gäster i Norrköping, kommenterar Thomas Kelly, VD för McDonald’s i Sverige i pressmeddelandet.

Redan innan är en mängd restauranger i Norrköping kopplade till Wolt: bland annat Pappa Grappa Matbaren, Mannam, Lingon Food & Friends, Angry Bull och KycklingKebaben.