Norrköping Söderköping golfklubb, som i flera år arbetat för att förverkliga planerna på bostäder på en del av sitt område, säljer en del av sin mark och hela bostadsprojektet till bostadsproduktionsbolaget Conlega.

– Av de totalt 84 hektar som vi äger har vi pekat ut ett område på 2,2 hektar som vi nu väljer att stycka av, säger klubbchef Morgan Allard.

– Vi är en idrottsförening, vi ska inte hålla på och bygga fastigheter. När vi kände att vi var mer eller mindre i mål med detaljplanen så tecknade vi ett avtal med Conlega.

Om bakgrunden till bostadsprojektet:

– Det finns flera anledningar. Vi vill locka mer människor till vår verksamhet i idrottsföreningen, och vi tror att det här är ett boende som lockar många både befintliga golfare och sådana som kan komma att bli golfare, säger Morgan Allard.

– Givetvis finns det en direkt ekonomisk uppsida också att vi säljer av en del av den mark som vi inte använder för golfbanan.

Vilken summa det handlar om är hemligt. Pengarna ska användas i golfklubbens verksamhet.

Området där bostäderna ska byggas ligger precis vid klubbhuset, intill banan. I dag är det snårskog där, ett område som är oanvänt. Totalt ska det bli 40 bostäder här: tolv friliggande villor, tio kedjehus och arton radhus.

– Villorna och kedjehusen blir i två våningar, med terrass på plan två, med bra utsikt över golfklubben, och radhusen blir i tre våningar, med en terrass högst upp, berättar Rickard Myhrberg, vd för Conlega.

– Vår ambition är att vi ska börja sälja sen höst och att vi ska börja bygga tidig vår nästa år.

Inflyttning blir det 2018 och 2019.

Fastigheterna närmast banan kommer att ligga kanske 50 meter ifrån den. Ett perfekt boende för en golfare.

– Och för de som vill ha en fantastisk trädgård inpå knuten. Golfbanor i dag är väl våra finaste parker, säger Morgan Allard.

Enligt honom är intresset för att bo här stort. Det är lantligt och lugnt, men fem-tio minuter från stan.

– Jättebra läge, jättefin tomt. Vi har sparat många stora träd, så det blir mycket naturmark. Och det blir en bra utsikt, över golfbanan och omgivningarna, säger Rickard Myhrberg.

Målgruppen är de som är natur- och fritidsintresserade, inte bara golfare, betonar Rickard Myhrberg och talar om skidåkning på vintern, med skidspår här, och skogspromenader.