Ibrahim och hans mamma Paulina Axelsson Rather var två av deltagarna i årets upplaga av Biggest loser.

Under våren har tv-tittarna kunnat följa Norrköpingsborna och deras väg mot ett hälsosammare liv.

Det har inte bara handlat om att tappa kilon utan lika mycket varit en mental resa.

Artikelbild

| Ibrahim och Paulina lever nu ett mer hälsosamt liv och tränar så ofta de kan. "Det är liksom höjdpunkten på dagen och man märker resultat hela tiden", säger Ibbe som framför allt ägnar sig åt thaiboxning och crossfit.

Ibrahim, som med sina 17 år var den yngsta deltagaren i programmets historia, avslöjade bland annat att han tidigare mått så dåligt att han inte ville leva längre.

57-kilo lättare och en erfarenhet rikare mår han nu betydligt bättre.

– Det här har betytt massor. Det var liksom en nystart på hela livet. Jag mår mycket bättre nu, både fysiskt och mentalt. Innan programmet och under en rätt så lång tid var jag deppig nästan konstant. Nu för tiden kan jag fortfarande få dippar och må dåligt men oftast känner jag mig glad och det är fantastiskt, säger han.

Paulina, som gick ner 32 kilo under programmets gång, känner också att det här har haft en stor betydelse för hennes välmående.

– Det har verkligen varit en livsstilsförändring. Jag som trodde att jag hade kommit långt innan fick helt nya perspektiv på vad man kan åstadkomma och hur man kan förändra sig själv att må bättre och få en bättre hälsa.

Ingen av dem lyckades dock ta hem segern och de 250 000 kronorna i potten – det gick till Viktor Knutsson från Skänninge istället, men familjen Rathers medverkan var ändå en stor framgång.

Ibrahim slutade nämligen tvåa och Paulina trea och efter finalen som visades i veckan är det många som hört av sig och gratulerat dem – framför allt på sociala medier.

– Men det är även folk som kommit fram på stan och så och sagt grattis och bra jobbat. Det är riktigt kul, säger Ibbe.

I programmet fick han frågan vad han skulle göra med pengarna om han skulle vinna och berättade då om sina drömmar att resa runt i världen och backpacka.

Nu blev det visserligen inga prispengar för Ibrahim men resan ser ut att kunna bli av ändå. Tränaren i Biggest loser, Pischa Strindstedt, har nämligen dragit igång en insamling för att Ibbe ska komma iväg på sin drömresa och det är många som gått in och stöttat. Redan första dagen hade över 30 000 kronor samlats in.

– Man blir så rörd så man nästan gråter när man läser det. Det är fantastiskt vad folk är givmilda, säger Paulina.

– Det känns helt overkligt att folk bryr sig så. Jag blir väldigt berörd, säger Ibrahim.