– Vad duktiga ni är, säger Jonas Paulman när barnen och personalen efter att trädet kommit på plats börjar fylla igen det minst sagt väl tilltagna hålet.

I trädet sitter en lapp från plantskolan med texten "hängvide/sälg".

– Det brukar vara äppelträd, men vi har redan ett äppelträd på andra sidan, säger förskolechefen Carin Andersson och förklarar att trädet ska bli som en koja åt barnen.

Artikelbild

| Överlämning. Klara från Berlocken som fick det förra trädet överlämnade stafettpinnen till Liam på Månstenen.

Jonas Paulman brukar cykla land och rike runt för att plantera träd, men den här dagen kom han med tåg och det är den sjunde förskolan i Norrköping som nu har fått ett Barnens träd.

– När jag var liten fick jag inte kärlek och omsorg, så då gick jag och kramade ett träd för det stod kvar, det gjorde ju inte de vuxna, säger Jonas Paulman under sitt invigningstal och berättar att han är en av de som staten bad om ursäkt.

Till trädet hör också en skylt som ska sättas upp. Den är beställd, men hade på onsdagen ännu inte kommit. På skylten står det bland annat att alla barn ska få känna trygghet, ha möjlighet till en god uppväxt och ha ett gott liv enligt barnkonventionen.

– Ni får verkligen vårda trädet. Det är ett kompisträd. Om man vill ha en kompis kan man ställa sig vid trädet. Det är viktigt att ni vattnar det också, säger Jonas Paulman efter att det 121:a Barnens träd kommit i jord sedan starten 2010.