Atilla Yoldas beskriver sig själv som en akrobatisk kille. Han är 17 år, Norrköpingsbo och har i fyra år utövat sporten parkour. Nu är han med i en stor talangjakt på nätet som han för tillfället leder.

Talangjakten heter iDream och innehåller olika kategorier - det är alltså inte bara personer som tränar parkour som tävlar. Några av kategorierna är musik, dans och film. Atilla är med i kategorin film, då hans stora dröm är att bli skådespelare och stuntman. Till vardags studerar han film och visuell design på gymnasiet.

Lockelsen till att börja med parkour kom då en vän till Atilla visade en video på nätet och berättade om parkour. Det senaste året har han även hållit på med freerunning som är en liknande sport. Dessutom har han deltagit i Parkour-mästerskapen i Göteborg där personer från hela landet tävlar, han vann dock inte.

Artikelbild

| Norrköpingsbon Atilla Yoldas tävlar om att få sina drömmar uppfyllda i en stor talangjakt.

Hus-hopp
Många förknippar parkour med personer som hoppar mellan hustak, men Atilla har en annan syn på sporten.

- Man ska ta sig från punkt A till punkt B och ha kroppskontroll, säger han.

Talangjakten han är med i går ut på att man skickar in en videoansökan och skriver några rader om sig själv och sina drömmar. Om man har turen på sin sida så blir man uttagen och sedan kan vem som helst rösta på ett bidrag via sms. Det är fyra semifinaler, varav den första redan är avslutad och den andra avslutas den här månaden. Hela tävlingen avslutas 14 april.

Uppfyller drömmar
Talangjakten arrangeras av YMG, Ymperia Management Group. Det är en agentbyrå som har samarbeten med några nationella och internationella artister, bland annat sångerskan Yaiya. Vinnaren i talangjakten iDream får sin dröm uppfylld och för Atilla skulle det betyda att han får bra kontakter, auditions att gå på och att YMG hjälper till att betala för hela kalaset. Det blir en hjälp in i en karriär.

Artikelbild

| Atilla Yoldas från Norrköping deltar i en stor talangjakt på nätet. Foto: Robert Svensson

Det ser än så länge ljust ut för honom. Han har legat etta i antal röster under en tid. Nu "bråkar" han om förstaplatsen med en annan kille och pendlar då mellan att ligga etta och att ligga tvåa.

Skador
På frågan om det är mycket skador i parkour svarar Atilla:

Artikelbild

| När Folkbladet gjorde ett parkour-reportage i augusti i fjol träffade vi bland andra Atilla Yoldas.

- Jo, men jag har haft tur. Nybörjare har oftast inte lärt sig de rätta grundläggande träningsmetoderna. Många tror att det handlar om att hoppa mellan tak, men syftet är att kunna hantera sin kropp. Då kan man inte ge sig upp på tak direkt.