Under tre veckor anordnar Sommarklubben aktiviteter för barn och ungdomar mellan 6 och 15 år i olika stadsdelar i kommunen. Den här veckan är det Ektorp, Ringdansen och centrum som gäller. Veckorna framöver kommer Hageby, Klockaretorpet och Ljura att få besök av ledarna för satsningen som Hyresbostäder och Östergötlands Idrottsförbund står bakom.

Det här är andra året som Sommarklubben reser runt i Norrköpings stadsdelar och syftet är att ge barn och ungdomar möjlighet att testa på olika aktiviteter i sitt närområde, helt gratis, något som ska leda till en positiv energi, samhörighet och en tryggare stad för alla. Skarlet Kshesh följde med sina barn Athena och Eskander till Sommarklubben i Ektorp på tisdagen. Hon tycker att det är ett bra initiativ, av flera anledningar:

– Det är bra för då fortsätter barnen att prata svenska. Vi pratar arabiska hemma och de pratar arabiska ute på gården. Och så är det bra att de får testa olika sporter.

Artikelbild

| Sommarklubben, för andra året i rad.

Dottern Athena är nöjd:

– Jag älskar att spela badminton och köra frisbee. Och festis!, säger hon och rusar genast till en av ledarna när de är dags för den dagliga festistutdelningen.

– Vi fick i går med! Ska inte du också ha?

Brorsan Eskander verkar gilla brännbollsträet mest och visar lite olika poser som man kan slå i. Barnen har dels fri lek, dels inplanerade testa-på-aktiviteter. Klubbarna i stan är engagerade och kommer och visar saker som cirkus, fotboll och karate.

Artikelbild

| Eskander gillar brännboll.

– Jag tror att det här är bra för barnen. En del har det inte så bra hemma och vill verkligen vara här, säger ungdomsledaren Ebba Hjort.