Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Visade upp sin kulturskatt

Alla de som går och funderar på att gifta sig kunde i går hämta inspiration på Borgen. Det var nämligen stor bröllopsmässa där.

På bröllopsmässan på Borgen i går visade Svenska kyrkan upp gamla fina brudkronor.

På bröllopsmässan på Borgen i går visade Svenska kyrkan upp gamla fina brudkronor.

Foto: Axel Arkstål

NORRKÖPING2018-11-19 06:00

Tårtor, ringar, klänningar och en brudkrona från 1600-talet.

Det var några av de saker som gick att ta del av på Världens bröllopsmässa som arrangerades på Borgen i går.

– Tanken har varit att blanda olika bröllopskulturer. Det är vårt mål. I år hade vi svenska traditionella och syrianska bröllop. Framöver är vårt mål att blanda in många fler kulturer men man måste börja någonstans, säger Anna Borgslycka, projektledare.

Ett 40-tal utställare var på plats för att visa upp vad de kan erbjuda för att skapa ett riktigt magiskt bröllop.

Dessutom var det två stycken drop in-bröllop.

Det arrangerades också en tävling där folk fick skicka in sin mest romantiska bild och där vinnaren, som utsågs av en jury på fyra personer, tog hem en diamantring.

En av utställarna var Svenska kyrkan. De visade bland upp olika brudkronor.

Den äldsta var ända från 1600-talet.

– Den här kronan ger alltid uppmärksamhet. Jag minns i fjol, då flockades folk runt den. Det är nog många som uppskattar det här kulturarvet även om de inte är så många som efterfrågar de här största kronorna. Man kan ju låna många av de här kronorna när man gifter sig. Det är många som är fascinerade av att se dem och vi, Svenska kyrkan, ska visa upp kulturarvet. Det är allas kulturarv, säger Annelie Tollerå, kommunikatör hos Svenska kyrkan.

De bjöd även på en levande jukebox. Fredrik Ingå fanns på plats med sitt piano och folk kunde då önska bröllopslåtar för att få en känsla av om de passar in vid vigselakten eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om