Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Vin och sprit i kommunen

Också när kommunledningen representerar förekommer vin och sprit på notorna. Kommunalrådet Mattias Ottosson (S) tycker att det är normalt och förenligt med reglerna för representation.

Foto:

NORRKÖPING2010-02-02 03:00
Folkbladet har gjort stickprov bland representationsnotorna i kommunledningen. Av de nio restaurang- och cateringnotor som vi tog ut var bara en helt alkoholfri. Det var kommunstyrelsens årliga middag med politiker och chefstjänstemän.På de övriga fanns vin och i tre fall också sprit. I de fallen handlade det om middagar i samband med träffar som kommunledningen haft med företrädare för större företag i kommunen. Då serverades både vin och avec. Mattias Ottosson tycker att det är normalt och förenligt med skrivningen i reglerna, där det står att representationen i så stor utsträckning som möjligt bör vara alkoholfri.- I samband med att vi har en middag så tycker vi att det är naturligt att bjuda på en fördrink och vin till middagen, säger han. Sedan ska det inte överdrivas utan det ska vara som en naturlig måltidsdryck.Jämfört med hamnbolaget, där alkoholen står för minst hälften på de granskade notorna, är kostnaderna för alkohol blygsamma i kommunen. De uppgår som mest till en femtedel av av notan.När exempelvis hamnbolaget avtackade landshövding Björn Eriksson med en middag deltog 13 personer. Kostnaderna för vin och sprit uppgick till närmare 12 000 kronor. När kommunen avtackade landshövdingen med en lunch deltog 26 personer. Här uppgick kostnaderna för vin till 460 kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om