Det var i lördagskväll som synagogan i Göteborg attackerades av maskerade män.
De kastade brinnande föremål mot synagogans gård. Samtidigt hade en grupp judiska ungdomar en fest i församlingslokalen intill.
Tre personer är anhållna misstänkta för försök till mordbrand.
Dagen innan samlades dessutom cirka 200 personer i Malmö som utryckte hot om våld mot judar.
Två händelser som väckt starka reaktioner.
Bland annat skrev statsminister Stefan Löfven (S) skrev så här i en kommentar under söndagen:
"Jag blir fruktansvärt upprörd över attacken mot synagogan i Göteborg i går, och att det uppmanades till våld mot judar på en demonstration i Malmö. Det finns ingen plats för antisemitismen i vårt svenska samhälle. Förövarna ska ställas till svars. Alla demokratiska krafter måste nu arbeta tillsammans för ett tolerant och öppet samhälle där alla känner sig trygga".
Under måndagen kom rapporter om ytterligare ett attentat i Malmö. Enligt Sveriges Radio ska två brandbomber ha kastats mot kapellet på gamla judiska begravningsplatsen i Malmö.
Norrköping är en av fyra städer i Sverige där det finns synagoga, men här beskrivs situationen som lugn.
– Jag var i synagogan i dag och det har inte hänt något. Vi var lite spända efter det som hänt och tänkte att det kanske skulle kunna hända något här med, men det är lugnt än så länge. Jag vet inte om Norrköping med sin historia bidrar till det. Vi har inte de spänningarna här, säger Sebastian Rachwalski, i judiska föreningen i Norrköping.
Hur ser du på det som inträffat i Göteborg och Malmö?
– Man funderar hur det kan hända i Sverige 2017? Det blommar så snabbt. På ett sätt är man nöjd med folks reaktioner på det här, hur folk ställer upp och uttalar sig om antisemitism på rätt sätt.
Han berättar att judiska föreningen i Norrköping har regelbunden kontakt med polisen och varje gång de har en aktivitet i synagogan så informerar de polisen.
Efter attacken höjs nu säkerheten kring synagogor i Stockholm.
Om så blir fallet även i Norrköping är oklart men polisen berättar att de har ett vaksamt öga på situationen.
– Vi följer utvecklingen med hjälp av säkerhetspolis och underrättelsetjänst och stämmer av lägesbilden fortlöpande så att vi hittar en balans i det trygghetsskapande arbete, säger Michael Lindquist, operativ koordinator hos polisen.