Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Trio av Östgötakockar fixar maten på Nobel

En supermiddag med kunglig touch!Det är vad östgötakockarna Morgan Lundin, Johan Andersson och Niklas Hellsing, laddar för just nu, nämligen Nobelmiddagen i Stockholms stadshus den 10 december.– Ska bli väldigt spännande och säkert lärorikt, säger Johan Andersson, till vardags kock på Villa Fridhem och som nu siktar in sig på sin allra första Nobelmiddag.

Johan Andersson i köket på Villa Fridhem, som han snart byter ut mot Stadshusets kök i Stockholm och Nobelmiddagen.

Johan Andersson i köket på Villa Fridhem, som han snart byter ut mot Stadshusets kök i Stockholm och Nobelmiddagen.

Foto: Robert Svensson

NORRKÖPING2013-12-02 23:37

De tre östgötakockarna ingår i en styrka på 46 kockar, som ser till att kungafamiljen, alla Nobelpristagarna och övriga prominenta gäster, får en middag, värd att minnas. Totalt handlar det om 1 340 portioner som ska serveras av ett 30-tal hovmästare och cirka 200 servitörer.

– Det här är givetvis ett prestigefyllt hedersuppdrag, säger Johan Andersson, 27, och det ska bli spännande att få se hur det fungerar i köket, när man lagar mat till en sån här jättestor bjudning.

Precis som Johan Andersson, blir årets Nobelmiddag den första för Niklas Hellsing från Gryts varv medan Morgan Lundin från Lingon & Dill i Skärblacka, numera är en rutinerad Nobelmiddagskock:

– Det blir min femte Nobelmiddag, men det är lika spännande varje år, inte minst med tanke på att menyn är hemlig för gästerna fram till Nobeldagen. Men så nervös känner jag mig inte längre för kockuppdraget, förutom då inför själva serveringen på Nobeldagen, för då måste allt klaffa till 100 procent. Något annat duger inte när det gäller en Nobelmiddag.

Läs mer i tisdagstidningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om