En mindre skara pensionärer kom till Rådhuset och Tyska Torget på onsdagen för att uttrycka sin oro och lämna över namnlistor för att få behålla sin träffpunkt på Plåtslagaregatan, Söderport.
Den listansvariga dök aldrig upp, men listorna kunde lämnas i efterhand, i receptionen, försäkrade Mona Olsson.
Ett tjänstemannaförslag går ut på att fyra träffpunkter, på Klingsbergsgatan, Nils Åbergs gata, Silverringen och Plåtslagaregatan, som inte är så välbesökta, läggs ner.
– Vansinnigt, sa Bo Jansson, 72, om förslaget att spara på verksamhet för gamla.
Träffpunkten på Plåtslagaregatan är välbesökt, enligt honom, med en rad aktiviteter, som bingo och gymnastik.
Mona Olsson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, var tydlig med att det var just ett tjänstemannaförslag och inget som politikerna vill.
– Vi ska inte och har inte tänkt lägga ner några träffpunkter. Men jag är tacksam för ert engagemang, sa hon.
– Blir det så är det toppen, tyckte Bo Jansson om det beskedet.
Vård- och omsorgsnämnden ser ut att behöva spara 16 miljoner kronor för att få en budget i balans i år. Vissa kortsiktiga besparingar ska upp i nämnden den 11 juni, medan större besparingar ska tas i höst, enligt Mona Olsson.
– Vi har gett kontoret i uppdrag att titta på alla verksamheter, för att se vad vi skulle kunna effektivisera och utveckla.
– Årets utmaningar är att hemsjukvården förmodligen blir dyrare än vi trodde, att kostnaderna för personlig assistans ökar, och att kostnaderna för boendestödet också ökar.
Förslaget om träffpunkterna var ett av flera åtgärdsförslag från tjänstemännen, som fått i uppdrag att "vända på alla stenar", enligt Olsson.
Men, som sagt, någon nedläggning av träffpunkterna blir det inte, ett löfte från henne till pensionärerna på Tyska Torget. Träffpunkterna ingår inte i sparpaketet, säger hon.
Hon betonar att träffpunkterna är viktiga, med tanke på en allt mer åldrande befolkning.
Hon funderar nu på hur man kan få upp besöksstatistiken på de fyra aktuella träffpunkterna, och göra dem attraktiva för fler. Kanske kan föreningar och organisationer ta över, som kyrkan eller Röda korset, medan undersköterskorna får ägna sig åt vård, menar hon.
Ett besparingsförslag är att ändra riktlinjer för parboende så den medboende får flytta ut när den som är beviljad särskilt boende avlider.