Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Syftet är att komma vidare och göra beslag"

- Missbrukare har ju alltid något och så säljer de ofta för att finansiera sitt eget missbruk. Så visst, det blir ju ofta de här etablerade missbrukarna. Det är inte i syfte att få en bra statistik, utan i syfte att komma vidare och få beslag, säger Leif Hermansson, chef för narkotikaroteln i Norrköping.

- Vi försöker komma vidare och göra beslag, det är vårt mål, säger Leif Hermansson, chef för narkotikaroteln i Norrköping. Foto: Janne Forsby/arkiv

- Vi försöker komma vidare och göra beslag, det är vårt mål, säger Leif Hermansson, chef för narkotikaroteln i Norrköping. Foto: Janne Forsby/arkiv

Foto: Fotograf saknas!

NORRKÖPING2007-03-28 06:00
Personer som visar tecken på att vara narkotikapåverkade tas med för kroppsbesiktning och provtagning. Om det visar sig att de har större mängder narkotika på sig grips de och det kan också bli aktuellt med husrannsakan hemma hos dem.
- Vi försöker komma vidare och göra beslag, det är vårt mål, säger Leif Hermansson.
Natten till tisdagen tog ordningspolisen in nio personer för ringa narkotikabrott i Norrköping. De flesta av dem var mellan 32 och 49 år.
- Det är en form av störningsverksamhet också, de ska veta att de får inte gå fritt och missbruka narkotika, de ska veta att det finns alltid en risk att man blir inplockad, säger Leif Hermansson.
- Rent statistiskt nu sista året har vi haft en kraftig ökning på ringa narkotikabrott, och den har väl ordningspolisen stått för, egentligen. Vi ligger väl ungefär på samma nivå, säger Hermansson.

Ökning i hela Sverige
- Förra året var väl en ganska markant ökning av narkotikabrott, generellt över hela Sverige. Med narkotikabrott är det så att ju mer resurser polisen lägger på det, ju mer brott blir det. Det är inget som anmäls om inte vi gör något. Vi skriver fler anmälningar ju mer resurser vi lägger ner på det. Det syns i statistiken, säger Leif Hermansson.
- Att det blir de etablerade missbrukarna, det är ju ganska naturligt, det är dem ordningspolisen känner igen.

Bryta missbruket
Polisen försöker också få tag i unga missbrukare, för att bryta missbruket tidigt.
- Det ligger mycket på närpolisen, de jobbar gentemot ungdomar, med hjälp av vår gatulangningsgrupp.
- Jag tycker att vi försöker. Hur vi lyckas är en annan sak, att slå över hela linjen. Men jag tycker att det fungerar bra, nu när vi fått med ordningen på tåget också, så att alla poliser jobbar mot narkotikan, säger Leif Hermansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om