Fastighetsägare i Norrköpings kommun har alltså sökt och fått 8,5 miljoner kronor i statligt investeringsstöd till energieffektivisering och förnybar energi i offentliga lokaler. Det motsvarar 67 kronor per kommuninvånare, vilket placerar fastighetsägarna i Norrköpings kommun på plats 195 bland Sveriges 290 kommuner när det gäller att utnyttja stödet till energieffektivisering.
Exempel på stödberättigade åtgärder är konvertering av värmesystem från fossila till förnybara energikällor, anslutning till fjärrvärme, installation av energieffektiv belysning, tilläggsisolering och installation av solceller.
Stödets storlek är högst 30 procent av kostnaderna, utom för installation av solcellsystem där stödet kan uppgå till hela 70 procent.
– Hittills har knappt 1,5 miljarder kronor av stödpengarna fördelats. Fastighetsägarna i Norrköpings kommun kan fortfarande ansöka om att få vara med och dela på de drygt 500 miljoner kronor som återstår, säger Louise Sarbäcken, chef för energirådgivning på E.ON Sverige, i en kommentar.