Att han skulle ha hittat en tillhörighet och kan vara radikaliserad i Libyen där han vistats senaste halvåret tas inte heller för otroligt, men till Lasse Eriksson, polis som under många år jobbat med ungdomar, har ingen hört av sig.
– Under mina år har en person hört av sig, han var orolig för att hans bror radikaliserats. Det ärendet lämnade jag över till vår underrättelsetjänst som i sin tur tar det vidare till Säpo.
Men det kan väl inte vara så att unga norrköpingsbor inte radikaliseras i samma utsträckning som i resten av Sverige?
– Nej, självklart finns det här i stan, säger Lasse Eriksson.
Hur en privatperson ska gå till väga för att polisanmäla sin oro för att någon ska radikaliseras finns det ingen polisiär policy för.
– Får jag in en anmälan eller på något annat sätt får vetskap om att det finns en risk för att någon radikaliseras så skulle jag nog ta det till vår underrättelsetjänst, säger Christina Edevärn, vid polisen i Norrköping.
I början av sommaren sa Säpo att antalet våldsbejakande extremister i Sverige ökat från ett par hundra för några år sedan till tusentals i dag, men att ökningen inte ska ha märkts i Norrköping och inte lagt märke till någon ökad aktivitet, där det enligt kommunens säkerhetschef Richard Tjernström röra sig om en handfull individer.