Paolo Roberto kan sätta många titlar på sitt visit kort numera, som programledare i tv, före detta boxare, kokboksförfattare, föredragshållare och tv-kock. Men just nu satsar han sin energi på den blivande restaurangen i Norrköping:
– Vi hade hoppats kunna öppna den redan till sommaren, men det har blivit lite försenat. Så nu siktar vi på att öppna den i slutet av augusti, säger Paolo Roberto, när vi får en rundtur i de nya restauranglokalerna, i hörnet av Hantverkaregatan och Olai Kyrkogata, där hantverkarna håller på för fullt, att färdigställa de blivande restauranglokalerna.
– Samtidigt är det ju ingen större försening, mot vad vi sagt, eftersom vi skrivit på skyltfönstren att vi ska öppna i sommar och i augusti är det ju fortfarande sommar. Inte minst i Italien där augusti är rena högsommaren, säger Paolo Roberto med en glimt i ögonvrån.
Hur många restauranger driver du just nu?
– Just nu är det enbart restaurangen på Åhléns i Stockholm och den här restaurangen blir nummer två. Men nu är det klart att vi även satsar på en tredje restaurang i samma stil och den kommer att öppnas i Göteborg framöver.
Kommer du själv att arbeta på restaurangen här i Norrköping?
– Ja, jag räknar med att vara här ett par dagar i veckan och då även bo kvar här, säger Paolo Roberto som berättar att intresset för den nya restaurangen verkar stort i Norrköping.
– Bara när jag parkerar bilen och går några kvarter, får jag ofta höra folk som ropar efter mig ”när öppnar du din nya restaurang egentligen?” och det tar jag som en positiv signal.
Paolo Roberto öppnar restaurangen tillsammans med tre kollegor, bland annat Abbe Issa, som var med vid gårdagens besök i Norrköping:
– Jag vill gärna också berömma fastighetsägaren Lundbergs, som äger den här nybyggda fastigheten och ställt upp på ett mycket positivt sätt inför den här restaurangsatsningen som vi gör.
– Dessutom tycker vi att vi fått ett fantastiskt läge här mitt i Norrköping, så vi är med andra ord mycket positiva inför premiären senare i sommar.
– Vi valde mellan attraktiva i olika städer, tillägger Paolo Roberto. Men vi fastnade för det här läget i Norrköping, där vi fick bygga upp restaurangen från grunden i en nybyggd tom lokal.
Tilläggas kan att restaurangen, förutom pizzor, även kommer att servera glass, kaffe med likörer samt en liten delikatessdel.