Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ris och ros för digitaliserad tidtabell

Sedan i måndags erbjuder inte längre Östgötatrafiken några fysiska tidtabeller. Istället finns nu all reseinformation endast i digital form - på nätet.- Visst har det strömmat in en del reaktioner, medger Sylvia Rydström, pressansvarig på Östgötatrafiken.

Sofia Nilsson, 21, Norrköping
- Jag tillhör nog rätt generation för det här, det passar mig jättebra. Jag vill kunna kontrollera att min pendel går när den ska och det kan jag enkelt göra via appen.

Sofia Nilsson, 21, Norrköping - Jag tillhör nog rätt generation för det här, det passar mig jättebra. Jag vill kunna kontrollera att min pendel går när den ska och det kan jag enkelt göra via appen.

Foto: Robert Svensson

NORRKÖPING2012-06-13 05:26

Den som försöker plocka upp en tidtabell på någon av Östgötatrafikens kundcenter framöver riskerar att bli besviken. Den servicen är nämligen avvecklad, och nu hänvisas resenärerna istället till internet.

- För mig är det inget problem, men jag kan tänka mig att det är det för många andra som inte har smartphones och därför tycker jag att det vanliga tabellhäftet borde få finnas kvar, säger resenären Camilla Lundberg, 16.

Vad säger ni till de som är upprörda?

- Det klart att vi är medvetna om att det finns kunder som inte gillar att den vanliga tabellen försvinner, men är det så att man behöver hjälp kan man alltid höra av sig till oss så bistår vi med utskrivna tabeller, säger Sylvia Rydström på Östgötatrafiken.

?Flexiblare?

Att det inkommit reaktioner ser hon som naturligt.

- Ofta är det yngre människor som kommer in och är upprörda över att de äldre får svårare att ta del av informationen. Men reaktioner stöter man alltid på vid övergångsperioder, förklarar Rydström, och åsyftar borttagandet av kontanthantering ombord på bussar och tåg som genomförts under de senaste åren.

Den stora fördelen med digitaliseringen är enkel, menar hon.

- Vi blir mycket flexiblare när vi lätt kan uppdatera våra linjer och avgångar om och när de ändras, och på så vis alltid ge resenärerna rätt information.

Läs mer i tidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om