Det visar årets narkotikakartläggning. Men när rapporten presenterades i Norrköping var det flera av deltagarna som flaggade för att rapporten inte lyckats fånga upp missbruk bland kvinnor, där det ofta handlar om alkohol och tabletter.
Rapporten är en del av ett femårigt utvecklingsarbete som påbörjats under 2016. Kartläggningen har skett under tre månader i början av året. I årets kartläggning har 10 av länets 13 kommuner deltagit, polisen, Studenthälsan och verksamheter inom Region Östergötland.
Syftet är att upptäckta trender tidigt, se vilka grupper som är mest utsatta och om missbrukarna har barn, samt spegla könsfördelningen.
– Vad är det för insatser vi gör? Är det vissa orter vi behöver prioritera? säger länssamordnare Lotta Hjalmarsson Österholm.
Under de tre månaderna registrerades 963 personer med ett narkotikamissbruk i länet. 38-39 procent bor i Norrköping och nästan lika många i Linköping. Minst 14 procent har barn.
– Det är fler män än kvinnor. Den yngsta är 15 och den äldsta 73 år. Den vanligaste åldersgruppen är 25 till 39 år, säger Madeleine Borgstedt Risberg som sammanställt rapporten.
Den högsta andelen som injicerar finns i bland de som är 40 år eller äldre.
Cannabis är den vanligaste substansen, följt av amfetamin, förutom för dem som sökt sig till sjukvården: där kommer lugnande läkemedel högt på listan.
Enkäten till elever i årskurs 8 och årskurs två i gymnasiet visar att sex procent har använt narkotika. 15 procent säger att de blivit erbjudna att prova.