Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Räkna med tårkalas...

När tokroliga Galenskaparna och After shave får en hel symfoniorkester i ryggen är det bäddat för succé.
I Norrköping och Linköping är alla fyra föreställningar utsålda.
Men Claes Eriksson är blygsam:
- Det är bara gammal skåpmat, säger han.

I föreställningen ""Det ska va´ gôtt å leva" spelar Claes Eriksson i Galenskaparna och After Shave på ett märkligt instrument, en trattfiol.
FOTO: NICLAS SANDBERG

I föreställningen ""Det ska va´ gôtt å leva" spelar Claes Eriksson i Galenskaparna och After Shave på ett märkligt instrument, en trattfiol. FOTO: NICLAS SANDBERG

Foto: Fotograf saknas!

NORRKÖPING2004-10-28 06:00
Med föreställningen "Det ska va´ gôtt å leva" tar Galenskaparna och After Shave steget in i kulturens finrum, som de själva uttrycker det. De har farit mellan landets stora konserthus för att tillsammans med symfoniorkestrar i Göteborg, Malmö, Stockholm och Gävle bjuda publiken på en kavalkad av nummer från sina revyer .
När det nu är dags för Norrköpings symfoniorkester ges sammanlagt fyra föreställningar i Norrköping och Linköping. Biljettförsäljningen har gått strålande.
- Alla föreställningar är utsålda. Det är jättestort intresse, säger Agneta Lindmark Thomas, informationschef för SON.

Eld och lågor
När hon och SON-direktören Hans Barksjö såg föreställningen i Stockholm reagerade som tjurrekryterarna på Tjuren Ferdinand, i Kalle Anka på julafton.
- Vi blev eld och lågor. "Det här ska vi ta till Norrköping" sa vi, berättar Agneta. Det är en kavalkad av nummer från Galenskaparna och After Shaves roliga historia. Jag råder alla att ta på vattenfast mascara, för det blir en del skratt.
Med sina dryga 20 år på nacken har Galenskaparna och After Shave blivit en nöjesinstitution. Sånger som "Säng, säng, säng", "Bandy, bandy" och "Under en filt i Madrid" har bitit sig fast i den svenska folksjälen. "Det ska va´ gôtt å leva" bygger på material från debutrevyn "Skruven är lös" till senaste "Kasinofeber".
Naturligtvis dyker de populära Mackenägarna Roy och Roger upp för att ta ton
- Ja, det vore konstigt att köra en kavalkad av det vi gjort och inte ha med Roy och Roger. De är folkkära, som det heter, säger Claes Eriksson.

Lite fundersam
- Men när folk säger att det är det bästa vi gjort blir man lite fundersam, för vi har gjort så mycket efter det.
Någon tanke på att pensionera sig har inte komikergruppen.
- Vi håller på tills de sliter oss av scenen, säger Knut Agnred.
Anders Ekdahl kommer att dirigera och dessutom finns Den Ofattbara Orkestern med som ytterligare förstärkning vid sidan av symfonikerna.
Idén till symfoniorkestersamarbetena kommer från honom, och till en början var Galenskaparna och After Shave en smula motsträviga.
- Men vår föreställning i Stockholm gav mersmak. Det är en häftig känsla att ha 80 man i ryggen som spelar ens egna alster. Och nu har vi spelat oss igenom ganska många städer, säger Knut Agnred.
- Först tyckte vi att det var lite "pretto". Vi är ju mer vana vid parkas och keps, inskjuter Claes Eriksson och tillägger:
- Men det är väldigt roligt att få en inblick i livet i en symfoniorkester. Alla är så besjälade av det de gör tillsammans och det låter så fint.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om