Ragnars "Go'kväll" i fara
NORRKÖPING"Go'kväll" i Sveriges Television har omkring 800 000 tittare varje kväll. Men nu är det populära programmet ? och Norrköpings studio i fara.- Det är synd, för programmet har inte gjort sitt ännu, säger Ragnar Dahlberg.
- Vi kör programmet året ut. Men vad som händer sedan vet vi ingenting om, säger Ragnar Dahlberg. Det känns lite märkligt eftersom vi gör en nystart till hösten, då vi fräschar upp och moderniserar programmet något.
"Go'kväll" började sändas hösten 1997 och över 600 program har sänts. Tittarsiffrorna är stabila - och höga. I förra veckan hade programmet omkring 800 000 tittare varje kväll.
- Vi hoppas att vi får fortsätta nästa år också, det hade vi räknat med. Vi har vunnit en trogen och stor tittarskara, säger Inga-Lill Zetterdahl, projektledare.
På Sveriges Television i Norrköping är stämningen orolig och osäker sedan den knapphändiga informationen gick ut till personalen i veckan. I går var det ett möte för de högsta cheferna på Sveriges Television, där Norrköpings programchef Stefan Zetterberg deltog.
- Läget är fortfarande oklart för Norrköping, nu är det en remisstid då argumenten ska prövas, säger Stefan Zetterberg.
Stefan Zetterberg tycker att det vore olyckligt om Norrköping inte får någon studio.
- Det är kortsiktigt att stänga Norrköpings studio. 2005 och frammåt kommer SVT att behöva öka sin programvolym eftersom det blir flera digitala kanaler. De måste också fyllas med vettigt innehåll. Därför känns det här märkligt, när vi redan idag utnyttjar vår studio till hundra procent.
- Program och studio är två saker för sig, samtidigt som de hänger ihop. Har vi ingen studio kan vi naturligtvis inte göra "Go'kväll". Men man ska ha klart för sig att programuppdrag inte är för evigt. Jag ställer upp på ett resonemang att det kan vara dags att se över programmet och hitta andra alternativ, säger Stefan Zetterberg.
- Men har vi ingen studio kan man bara arbeta med reportagebaserade program. Programutvecklingsarbetet skulle bli väldigt begränsat i Mellansverige. I de fall det krävs resurssnål produktion är man nästan hänvisad till att bygga kring en studio.
Enligt ett riksdagsbeslut skall 55 procent av SVT:s program göras utanför Stockholm.
- Det är lite olyckligt om man löser detta genom att lägga den övriga produktionen i Göteborg och Malmö, så att det bara blir en storstads-tv kvar, och de mindre orterna reduceras till att göra udda program, säger Stefan Zetterberg.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!