– Det är socialtjänsten som har flaggat för det, och även vi märker det här. Det är inget nytt fenomen men det ökade under pandemin när många satt inne framför datorn, säger Eva Mühling, projektledare för I en annan värld på Tjejjouren.
Gabriella "Gabbi" Trussell och Tova Bäckman jobbar som volontärer där och har genom stödchatten kommit i kontakt med tjejer som hör av sig och berättar.
– Det börjar ofta oskyldigt; "om du skickar de här bilderna så kan vi åka på en resa tillsammans". Det känns inte som att "nu prostituerar jag mig" men det är ju det det handlar om för den här mannen, som vet vad han gör. Nästa gång är det ett fint halsband, och till slut är man fast, säger Tova Bäckman.
– Det kan också bli så att förövaren har samlat på sig en massa bilder och till slut blir det hotfullt. "Jag sprider det vidare om du inte fortsätter". Då känner man inte att man har någon utväg, för man vill inte att det ska komma ut till vem som helst, säger Gabbi Trussell.
Vilka tjejer som hamnar i den här sortens prostitution finns ingen direkt mall för, det är vanliga tjejer men kanske fler i utsatta grupper som flyktingar och de med låg inkomst.
– Jag tror absolut att det här är ett lätt sätt att tjäna pengar snabbt, och att man inte tänker på konsekvenserna.
De ser också en risk för att det i förlängningen leder till "vanlig" prostitution.
– När man väl är inne i det, och ser att det man håller på med är prostitution, då är det så skambelagt. Det är inget man vill berätta för sina föräldrar. Då är det lätt att spinna vidare; "Ingen vet vad jag gör och det är väldigt tabu, då kan jag lika gärna fortsätta", säger Tova.
Tjejerna erbjuds inte bara pengar, saker och resor, utan det kan också handla om maktutövning.
– Det kan vara en chef som ber sin anställda att skicka bilder mot en högre position i arbetet. Så det kan ske på många olika sätt.
Alla tre är överens om att det handlar om övergrepp och att man behöver jobba mer för att komma åt prostitutionskunderna.
– Det finns en stor efterfrågan. Om det inte funnits hade det inte varit ett problem.
Hur ska man göra för att komma åt torskarna?
– Det är en jättesvår fråga. Vi har föreläst lite, och jag tror absolut att det handlar om att lära unga tidigt vad som är rätt och fel, var gränser går, säger Gabbi.
Inom projektet I en annan värld ska de nu arbeta med att ta fram mer kunskap om fenomenet och att lyfta frågan. Bland annat ska de gå ut till skolor och göra en enkätundersökning.
– Hur resonerar ungdomar kring gränser? En del kanske tror att prostitution enbart är att ha sex med någon för pengar. Vi vill också hitta utsatta att intervjua, säger Tova.
Var kommer namnet I en annan värld ifrån?
– Det här sker i en annan värld där det är smutsigt, kallt och mörkt som finns parallellt med vår vanliga värld. Vi vill undersöka och medvetandegöra vad som pågår där, säger Eva.
Den 22 februari arrangerar Tjejjouren Norrköping en konferens med samma namn. Det blir föreläsning och teater på temat prostitution och övergrepp på nätet, och en avslutande diskussion.
– Vi ska prata om projektet, hur går vi vidare nu?
Konferensen är öppen för allmänheten.
– Varje person vi når är en vinst. Vi vill så ett frö oavsett var man än är i livet, säger Gabbi.