Polisen var snabbt på plats med flera resurser vid parkeringshuset Ankaret i centrala Norrköping efter att de fått larm om att en man tagit sig upp på taket.
– Det kom in till oss som "risk för suicid", sade polisens presstalesperson Åsa Willsund vid 14-tiden.
Gatan närmast under parkeringshuset spärrades av.
– Det är för att förhindra allmänheten från att komma i närheten, sade Åsa Willsund.
Flera personer uppmärksammade händelsen och stod utanför avspärrningen. Enligt polisen drog mannen uppmärksamhet till sig genom att uppträda lite aggressivt. Runt 14.30-tiden fanns polisens förhandlare på plats.
– Nu försöker vi knyta kontakt med personen för att övertyga honom att komma ner för att få den hjälp han behöver, sade Åsa Willsund.
Strax efter klockan 17.00 meddelade polisen att situationen är upplöst "genom gott arbete av polisens särskilda förhandlare".
– Efter gott arbete av förhandlaren, eller förhandlarna, hade personen klättrat nedför en stege och får nu den vård som han behöver på sjukhus. Så det gick bra för alla inblandade, sade polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.
Miriam Fohlin är psykolog på centrala barn- och elevhälsan i Norrköpings kommun. Tillsammans med kollegorna Therese Björnstam och Malin Larsson har hon tagit fram materialet "Våga fråga". De menar att det är viktigt att prata med sina barn och ungdomar efter en sådan här händelse.
– Om man känner en oro kring att ha sett det här som hänt, är det viktigt att man pratar med andra om det. Och om du känner någon som varit på plats, ett barn eller ungdom, så kan man fråga om det väckt tankar eller känslor. Det är inte farligt att prata om det och det kommer inte "väcka" några känslor genom att fråga, tvärtom är det bra, säger Miriam Fohlin och fortsätter:
– Har man haft sin ungdom på plats ska man fråga om det och lyssna värderingsfritt. Känner man att man behöver stöd kan man vända sig till någon av hjälplinjerna.