Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Överskott fördelas om för att stärka arbetet med unga

Det blir mer pengar till barn och unga när överskott från arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden omplaceras till utbildningsnämnden och socialnämnden. "Att vi kan omfördela pengar till förebyggande insatser är otroligt glädjande", säger Olle Vikmång (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Uppsökande verksamhet mot barn och unga är en av verksamheterna som Kvartetten vill satsa mer på.

Uppsökande verksamhet mot barn och unga är en av verksamheterna som Kvartetten vill satsa mer på.

Foto: Norrköpings kommun

Norrköping2022-03-09 17:00

Som vi tidigare berättat gör arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden ett överskott på 80 miljoner kronor för 2021. Orsaken är till stor del att kostnaderna för ekonomiskt bistånd fortsätter att sjunka. På måndagen beslutade kommunstyrelse att flytta sju miljoner kronor till utbildningsnämnden och fem miljoner kronor till socialnämnden.

– Ett exempel på verksamhet som vi vill stärka är den uppsökande verksamheten mot barn och unga som nyligen dragit igång. Vi har fyra medarbetare där men det arbetet skulle kunna växlas upp, säger Olle Vikmång.

En annan verksamhet där Kvartetten vill öka ambitionsnivån är familjecentralerna.

– Vi skulle vilja koppla på socialtjänsten på fler av våra öppna förskolor så att vi fullföljer familjecentralstanken bättre. Så att socialtjänsten tidigt kan jobba förebyggande med familjer som behöver stöd på olika sätt.

När det gäller pengarna till utbildningsnämnden är tanken att stärka arbetet med det kommunala aktivitetsansvaret. Det handlar om kommunens ansvar för de ungdomar mellan 16 och 20 år som inte går i gymnasieskolan.

– Kan vi vara framgångsrika i det arbetet kan vi öka ungdomarnas förutsättningar att komma vidare i livet och få en utbildning och ett arbete. Hellre satsa tidigt på de ungdomarna än att de ska komma in i försörjningsstöd, säger Olle Vikmång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om