Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Östgötarna litar inte på sjukvården

Östgötar oroar sig mer än andra svenskar för det som rör sjukdom och sjukvård. Det visar Länsförsäkringars undersökning som genomförs en gång per år.

NORRKÖPING2004-05-14 06:00
Drygt sju av tio östgötar är mycket oroade över att sjukvården inte ska fungera när de behöver vård. Det visar Länsförsäkringars undersökning om vad man i länet oroar sig för. Mest oroade var östgötarna över att något ska hända barnen men därpå följde bristande sjukvård och att man skall drabbas av en allvarlig sjukdom.
Invånarna i länet är något mer oroade för händelser kopplade till sjukvård och sjukdom än vad man är i övriga delar av Sverige. Var fjärde invånare i Östergötland uppger att de ororar sig mer än för ett år sedan.
- Det kan nog vara kopplat till omstruktureringarna inom landstinget, tror Anna-Lena Sörenson, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, men betonar att ansvaret att informera inte bara är landstingets.
- Medier och andra opinionsbildare har också ett ansvar att inte oroa befolkningen mer och det tror jag lite kan vara skälet. Men visst har vi politiker också ett ansvar till att folk är oroade och inte riktigt känner till hur akutsjukvården i Norrköping fungerar idag.

För lite information
Igår var hon inbjuden till en PRO-förening i Norrköping. De ville ha tydliga svar på hur bland annat akuten i Norrköping fungerar men anser också att de fått för lite bakgrundsinformation till varför man genomfört omstruktureringar inom lnadstinget i Östergötland.
- Allra helst skulle jag vilja gå ut så här och tala med folk så att det inte blir missförstånd. Min erfarenhet när jag får göra det är att folk kanske inte alla gånger är överens med mig, men man visar större förståelse, förklarade Anna-Lena Sörenson men erkände att många av de äldre på mötet var missnöjda med omstruktureringarna inom vården.
Men hennes erfarenhet visar att människor som ofta kommer i kontakt med vården är mindre oroliga än de som har liten kontakt.
- Men visst är det beklagligt att folk är missnöjda och känner sig illa behandlade av dagens sjukvårdssystem, vi strävar mot bästa möjliga kvalitet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om