Information till vÄra lÀsare

Den 31 december 2024 Àr sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebÀr att vÄr sajt inte lÀngre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla vÄra lÀsare för det stöd och engagemang ni har visat genom Ären.

För er som vill fortsÀtta följa nyheter frÄn Norrköping och FinspÄng hÀnvisar vi till NT.se, dÀr ni hittar det senaste frÄn regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

NyÄrsdagen pizzatopp

NyÄrsdagen Àr den dag pÄ Äret, dÄ Norrköpingsborna Àter mest pizza och gÀrna dÄ en Vesuvio, som varit den populÀraste pizzan under 2016.

Laddar för nyÄr. - Vi har bra fart pÄ försÀljningen de flesta dagarna, men pÄ nyÄrsdagen brukar det öka en hel del, sÀger pizzabagarna Milad Bato och Afram Chamoun pÄ Rosa pantern.

Laddar för nyÄr. - Vi har bra fart pÄ försÀljningen de flesta dagarna, men pÄ nyÄrsdagen brukar det öka en hel del, sÀger pizzabagarna Milad Bato och Afram Chamoun pÄ Rosa pantern.

Foto: Sören Boström

NORRKÖPING2017-01-01 10:00

Det visar den undersökning som hĂ€mtmatsappen OnlinePizza nu sammanstĂ€llt och som visar att bestĂ€llningarna av pizzor gĂ„r upp med mer Ă€n 150 procent just pĂ„ nyĂ„rsdagen. En dag som ocksĂ„ Ă€r kĂ€nd som stora ”bakisdagen”, efter allt nyĂ„rsfirande, dĂ„ man inte orkar tĂ€nka pĂ„ egen matlagning...

– NyĂ„rsdagen Ă€r alltid en stor, kanske den största, försĂ€ljningsdagen för pizzor, sĂ€ger Afram Chamoun pĂ„ Rosa pantern i Norrköping. MĂ„nga orkar vĂ€l inte laga vanlig mat efter nyĂ„rsafton, kan jag tĂ€nka mig.

– Och visst Ă€r det mĂ„nga som vĂ€ljer en Vesuvio med skinka, men just pĂ„ den hĂ€r pizzerian sĂ€ljer vi allra mest av Kebabpizzor.

Anders Signell, vd för OnlinePizza sÀger sÄ hÀr:

– Det Ă€r ett faktum att det varje Ă„r sker en stor ökning i bestĂ€llningsstatistiken under nyĂ„rsdagen, dĂ„ tre gĂ„nger sĂ„ mĂ„nga mĂ€nniskor appar eller ringer hem pizza jĂ€mfört med en vanlig söndag.

– Högst tryck brukar det vara i vĂ„ra system mellan 13.00 och 15.00 samt 17.00 och 19.00. dĂ„ fĂ„r pizzabagarna det riktigt svettigt, sĂ€ger Anders Signell, VD för OnlinePizza.se.

Över hela landet Ă€lskar svenskarna extra mycket att Ă€ta pizza just pĂ„ nyĂ„rsdagen. Sett över hela riket Ă€r kebabpizzan svenskarnas favorit under 2016.

Kebabpizzan följs pÄ riksplanet nÀrmast av klassikerna Vesuvio och Capricciosa.

NÄgot som mÀrkts Àr att det Àven blivit allt vanligare att addera bearnaisesÄs pÄ pizzan, en sÄs som nu knipit förstaplatsen frÄn kebabsÄsen, som istÀllet kom pÄ en tredjeplats med vitlökssÄsen pÄ en andraplats. De ingredienser som Àr allra minst omtyckta Àr sardeller, banan och musslor.

HÀr Àr hela pizzalistan för Norrköping:

Egenmodifierad 43.34%, Vesuvio 6.66%, Hawaii 5%, Capricciosa 4.86%, Kebabpizza 4.51%, Black & White 3.09%, Gyrospizza 2.43%, Margherita 1.06%, Kycklingkebabpizza 0.88%, Kycklingpizza 0.84%.

Topplistan för Sverige: Egenmodifierad 42,06%, Kebabpizza 7,20%, Vesuvio 6,08%, Capricciosa 4,61%, Hawaii 4,45%, Margherita 1,63%, Bussola 0,73%, Mexica 0,71%, Quattro stagioni 0,6%, Kycklingpizza 0,6%.

En undersökning gjord bland över 2 000 pizzaentusiaster visar att tvÄ av tre personer, helst avnjuter sin pizza framför tv-n. Undersökningen visar Àven att en av fyra helst Àter framför datorn men endast en av sju Àter sin pizza i köket.

Cirka hÀlften av de svarande slog fast att de gÀrna Àter pizzan direkt ur kartongen, men bara en av tio anvÀnder bestick. MÄnga byter nog gÀrna om till mysbyxor innan de Àter, dÄ tre av fyra svarade att de helst har pÄ sig bekvÀma klÀder nÀr de trycker i sig en slice.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om