Daniel Carlsson driver Sockerbagarna, som skickat in bidraget till Mack-SM.
Hur gick det här till?
– Vi ska ju öppna en butik i city, och då har vi valt att inrikta oss på mackor. Mackor har ju egentligen aldrig varit vår riktiga spjutspets, men nu när Marika Karlsson börjar hos oss som kallskänka/butiksansvarig, med stor erfarenhet inom kallkök och just mackor, tänkte jag att det var en bra inriktning. Marika tog fram ett par mackor, och sedan valde vi ut en som vi skickade in en beskrivning på.
Vad är det för sorts macka då?
– ”Sockerbagarnas Pan de Iberico”, en spanskinspirerad macka. Mackan består av rostade surdegsskivor på vårt olivbröd, tunn Ibericoskinka, manchegokräm, het tomatsalsa med svart vitlök, ruccola och färsk persilja.
Finalen äger rum under Mitt Kök-mässan i Stockholm i början av november. Hur förbereder ni er inför finalen?
– Mycket övningar såklart. Under finalen ska Marika göra 20 mackor på 45 minuter. Man får förbereda lite innan, som köttet och brödet. Syftet med tävlingen är att kora Sveriges godaste nyttigaste trendigaste lunchmacka!
Vad kan man vinna?
– Äran!
Lycka till då!
– Tack!
011-200 417