Norrköping
22-åringen har i förhör berättat hur hon hört röster som sagt åt henne att klottra. Kvinnan är nu en del i ett större åtal där hon ibland gjort gärningarna ensam, ibland med sällskap. Åklagaren menar dock att kvinnan är den drivande i polisattackerna, avsett sällskap eller inte.
Anledningen? En dålig relation till poliser i största allmänhet.
Flera polisanställda vittnade i rätten om hur kvinnan varit oregerlig vid ett gripande i maj 2015. Hon ska ha skrikit, sparkat och varit allmänt stökig när polisen försökte omhänderta henne efter att hon synts på övervakningskameror i samband med skadegörelse av polishuset.
Själv menar hon att det hela handlade om att hon inte förstod att det var poliser.
– Det kom upp en bil och körde på trottoaren. Jag fick panik. Jag trodde det var helt vanliga människor, sa hon i rätten.
Sedan ändrade hon sig och sa att hon kände igen den civila polisbilen. Sedan ändrade hon sig igen och sa att hon inte alls kände igen bilen - eller poliserna - förrän det kom en uniformsklädd polis och hjälpte till.
Först minns hon heller inte om hon sparkade mot polisen eller om hon bara höll upp benet som skydd. Två poliser har i förhör berättat hur kvinnan med stor kraft siktat och försökt sparka kollegan i skrevet.
– Hade hon träffat hade han inte kunnat jobba mer det arbetspasset iallafall, sa polisen i rätten.
22-åringen förekommer inte i belastningsregistret sedan tidigare. Det gör heller inte den andra kvinna som åtalats för medverkan vid vissa av klottertillfällena.
22-åringen har inte varit forum för polisutredningar efter de nämnda händelserna. Hon har själv uppgett att hon vill ha den hjälp som frivården kan erbjuda. Frivården har som påföljd vitsordat skyddstillsyn med krav att kvinnan följer utsatt behandlingsplan.