– Det här innebär att vi nu satsat sammanlagt 25 miljoner kronor sedan 2012, på olika projekt från kommunens fond för forskning och utveckling, fastslog Lars Stjernkvist.
Men nu är fonden tom?
– Ja, men vi har pengar i kommunen för olika investeringar och jag hoppas att vi får möjlighet att avsätta nya pengar till fonden redan i höst, när vi presenterar nya budgeten. Orsaken till min förhoppning är förstås att pengarna från den här fonden känns mycket viktiga för Norrköpings kommun, för att stödja olika sorters forskning och utveckling, på ett långsiktigt plan.
Fondens syften är att försöka nå en högre utbildningsnivå i kommunen, att utveckla Norrköpings kommuns verksamhet, att stärka utbildning och forskning vid Linköpings universitet, Campus Norrköping.
Den här gången gick sammanlagt 4,5 miljoner kronor till följande projekt:
1) "Visual storytelling in education", som fått 1,6 miljoner kronor och som sökts av lektor Linnea Stenliden och prefekt Jörgen Nissen vid institutet för samhälls och välfärdsstudier på Campus samt Mats Olsson, skolchef i Norrköping.
2) "Effektivt sambruk av kommunala resurser för ökad säkerhet och trygghet", som får 1,2 miljoner kronor. De som sökt är universitetslektor Tobias Andersson Granberg från Campus, Niklas Danielsson, vd för Geotelix, samt kommunens säkerhetschef Bertil Wildt-Persson och ställföreträdande räddningschef Ulf Lago från Räddningstjänsten Östra Götaland.
3) "Onlinespelvanor hos unga med intellektuell funktionsnedsättning och dess effekter på självbild och hälsa". Ett projekt som får 1,2 miljoner och som sökts av professor Dimitris Michailakis och studenten Magnus Wiberg, vid institutionen för samhälls- och välfärdsstudier.
4) "The Biocom Lab, ett nytt tillväxtlabb som ger nya möjligheter i Norrköping", som fick 500 000 kronor och som söktes av Göran Gustafsson, avdelningschef på Acreo Swedish ICT AB i Norrköping.
Läs mer i lördagstidningen.