Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Mer tomater i kosten innebär mindre cancer"

- Man blir vad man äter och det är många fina, människor, som går bort i cancer, för att de äter fel sorts mat. Så det kan löna sig att äta klokt och då gärna egenodlade grönsaker, inte minst tomater som innehåller ämnen som ökar vår motståndskraft mot bland annat cancer.
Det menade Åke Truedsson, känd från TV:s program Gröna rum, när han gästade Norrköping i lördags för en föreläsning om grönsaksordning hos Norrköpings Trädgårdssällskap.

- Om vi äter mer tomater ökar vi vår motståndskraft mot cancer, menade Åke Truedsson, känd från TV:s Gröna rum, när han gästade Norrköpings Trädgårdssällskap på lördagen.
FOTO: ROBERT SVENSSON

- Om vi äter mer tomater ökar vi vår motståndskraft mot cancer, menade Åke Truedsson, känd från TV:s Gröna rum, när han gästade Norrköpings Trädgårdssällskap på lördagen. FOTO: ROBERT SVENSSON

Foto:

NORRKÖPING2004-01-19 06:00
Han bjöd alltså de cirka 80 åhörarna på både allvarsord men även roliga kommentarer och fina bildvisningar från bland annat sina egna grönsaksodlingar, inte minst då tomatodlingarna, som är hans specialområde.
- Framför allt uppvärmda och stekta tomater ökar dess nyttighet och framförallt är det jätteviktigt att ha dem på frukostmackan om du har en korvbit som pålägg. För då motverkar tomaterna ämnet nitrit från korven, som kan förorsaka cancer, menade Åke Truedsson.

Ketchup bra
- Även ketchup är mycket viktigt att äta, eftersom den har samma hälsofrämjande effekt som tomater, påpekade Truedsson som gett ut böcker om tomater och även om vitlöken och dess betydelse för hälsan.
- Lök överhuvudtaget är nyttigt för människokroppen och ska jag rekommendera något att äta får det bli stekta tomater och rå lök, sa Åke Truedsson till trädgårdsentusiasterna i publiken.
- Likadant med persilja, gräslök, kål, morötter och sallader som alla är mycket nyttiga att äta, sa Åke Truedsson och gav publiken många goda odlingstips för att nå bästa möjliga resultat av odlingen.
- Man ska exempelvis inte behöva gallra grönsaker utan från början så dem så att de får tillräckligt med utrymme för att växa. Helst då också i en djupsäng, så att de får gott om utrymme på alla sätt, precis som man själv skulle vilja växa om man var en grönsak...
Publiken bestod inte bara av medlemmar från Trädgårdssällskapet, utan även från Trädgårdsklubben Blåklinten i Linköping och även Trädgårdsamatörerna.- Och jag tycker att vi bjöds på en mycket intressant och trevlig stund med Åke Truedsson, med många tänkvärda inlägg, summerar Ola Magnestrand från Trädgårdssällskapet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om