Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Mer ödmjuk attityd från SON vore önskvärt"

NORRKÖPING
Hans Lundin (s), ordförande i Destination Norrköping, vill snarast se en lösning på hur man kan få en större flexibilitet i användandet av konsert- och kongresshuset Louis De Geer. Annars söker sig kongressarrangörer till andra städer och Norrköping tappar jobb inom besöksnäringen.
- En lite mer ödmjuk attityd för den här typen av diskussion vore önskvärt, säger Hans Lundin med adress till SON.

Norrköping2003-02-25 00:00
Hans Lundin (s), ordförande i Destination Norrköping, har reagerat över uttalandet av SON:s informationschef i fredagens Folkbladet att Louis De Geer byggdes till orkestern.
- Så är det inte, säger Hans Lundin.
Huset byggdes lika mycket för att kunna ta emot kongresser och en typ av konserter som det tidigare inte funnits plats för i Norrköping, menar han, och nämner de populära julkonserterna som ett exempel.
I dag binds lokalen upp flera år framåt av symfoniorkesterns fasta tider för bl a repetitioner, och kongressarrangörer söker sig till andra städer som Linköping, Västerås, Örebro och Eskilstuna, menar Hans Lundin.
Diskussionen är inte ny.
- Den har pågått rätt länge, säger Hans Lundin.
- Det går för sakta.
- Ägaren måste snart bestämma sig för vad man vill att huset ska användas till.
- Det måste gå att hitta en lösning som alla parter kan acceptera.
En lösning som gör att orkestern kan fortsätta att utvecklas och som gör att huset blir mer levande, vilket är ett måste för husets överlevnad på sikt, säger Lundin.

<b>"Mer flexibelt"</b>
Han efterlyser en större flexibilitet. Repetitionerna kanske kan läggas tidigare på morgonen så lokalen blir ledig på eftermiddagarna och musikinspelningar skulle kunna förläggas till lågsäsong i huset, som sommaren och början av året, menar han.
När Destination Norrköping har försökt få orkestern att flytta på sig har svaret ofta blivit att "det är klart att vi ska hjälpa till, men den här gången går det inte".
Situationen när de två intressena kolliderar påverkar skatteintäkter och sysselsättningen inom besöksnäringen, menar Hans Lundin.
Varje miljon i omsättning ger ett årsarbete i besöksnäringen, säger Lundin som tror att det skulle finnas utrymme för en ökad omsättning som skulle kunna ge 700-800 jobb inom hotell- och restaurangnäringen.
Han vill bjuda in SON till diskussion om hur det ska gå att lösa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om