Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Lite gladare"

NORRKÖPING
På fredagseftermiddagen hade ca 1 000 personer blivit fotograferade under världsrekordförsöket i porträttfotografering på Stadsbiblioteket.
- Det går bra. Mycket bra, sa Aleksander Savic, en av de två fotograferna.

Många ställde upp på att bli fotograferade av Aleksander Savic och hans kollega på Stadsbiblioteket i går.
FOTO: ROBERT SVENSSON

Många ställde upp på att bli fotograferade av Aleksander Savic och hans kollega på Stadsbiblioteket i går. FOTO: ROBERT SVENSSON

Foto:

Norrköping2002-10-12 00:00
Aleksander Savic och Jan Nyman som i 24 timmar med start på fredagsmorgonen ska fotografera så många de kan har satt 3 000 personer som mål.
- Vi är de enda i hela världen som gjort så här så egentligen har vi redan rekordet, sa Aleksander Savic.
- Jag bara gick förbi. Det är en kul grej, sa Tom Asterius som ställde upp för fotografering.
- Kul att vara med, sa också Hanna Hasanagic, 15, och hennes syster Sanna, 6.
Aleksander Savic och hans kollega hade god hjälp att få tag i folk som ställde upp, genom Stina Nerman och Willy Flores från kommunens Fritid City och de tio ungdomarna i "Back up - trygghet i city".
De hade i förväg raggat folk på skolor och i ungdomsorganisationer och fanns också på Stadsbiblioteket för att agera vänliga och effektiva inkastare till fotograferingen, som skedde mer eller mindre enligt löpande band-principen.
Eftersom biblioteket skulle hålla öppet hela natten under rekordförsöket så hade Fritid City och Back up-ungdomarna också till uppgift att hålla ordning och se till att det inte blev något busliv.

<b>Trygghet i city</b>
Flera av ungdomarna, inte alla, i Back up-projektet har ett struligt förflutet och hörde til dem som Fritid City "jagade" på stan.
För ett år sedan bestämde de sig för att vara med i projektet, att gå en halvårsutbildning i bl a konflikthantering, för att finnas på stan till hjälp för andra ungdomar.
- Vi ger dem ett alternativ, säger Stina Nerman från Fritid City om projektdeltagarna.
- Det handlar om att ta ställning till hela sitt liv, säger hon och berömmer deras arbete.
De ska inte vara småpoliser, utan vara en länk till ungdomarna, finnas till för dem, och få en kontakt som kanske vuxna inte får, säger hon.
- När de pratar med ungdomarna får de en annan respekt.
Man känner igen dem på deras svarta jackor, där det står "Back up - trygghet i city". Snart startar grupper också i Navestad och Klockaretorpet.
En av de drivande är Mohammad Yousefi, 18.
- Man ville bort, ändra sitt liv. Än så länge har det lyckats bra, säger Mohammad. Jag började inse att det inte håller att hålla på som jag gjorde tidigare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om