Strax innan manifestationen för medmänsklighet syns många politiker och journalister på Tyska torget. Gänget i orangeklädda arbetskläder från Peab sticker ut i folkmassan. Företagsledningen har gett alla anställda möjlighet att vara med på måndagen, då kommunen bjudit in till samling på torget för att visa medkänsla och solidaritet med Frankrike och det franska folket.
– Det är viktigt att vi sluter samman och visar vår solidaritet för de andra som drabbats, säger Caroline Älvlycke på Peab.
Hon är inte ensam om att känna frustration och rädsla över vad som händer i världen just nu.
– Det händer så mycket elände på så många ställen så man har tappat kollen, fortsätter Caroline Älvlycke.
Kvart i tolv håller kommunalråd Kikki Liljeblad (S) tal där hon uppmanar att inte låta hatet, rädslan och terrorn vinna:
"När jag var 13 år föll Berlinmuren. Några år senare föll hela sovjetimperiet och kalla kriget tog äntligen slut. Jag blev tonåring i en värld som präglades av frihet och öppenhet. Av att fler människor fick demokratiska fri och rättigheter. Jag blev tonåring i en värld som kom närmare och som blev lättare för så många att resa i. Mina barn växer upp och blir tonåringar i annan värld. En värld som stänger gränser och där rädslor råder. Där det blir svårare att upptäcka världen. Mörka krafter vill att vi ska känna rädsla för det okända. Att vi ska stänga in oss. De vill skapa makt genom rädsla, hot och terror. Låt dem inte vinna", säger Kikki Liljeblad.
Därefter hissas flaggorna, den franska och den svenska, som sedan faller en tredjedels stång och trumpetaren Leif Fredriksson spelar Bridge over Troubled water av Simon & Garfunkel.
Klockan tolv tystnar klockspelet i Rådhuset och det hålls en tyst minut tillsammans med många andra runtom i Europa.